Özgür Suriye Ordusu: PKK ile görüşüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Özgür Suriye Ordusu: PKK ile görüşüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 00:00

Rejim karşıtı askerlerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu’nun Esad yönetimine karşı PKK ile görüştüğü iddia edildi. The Times’a konuşan ordunun üst düzey komutanı Hacı Abdülkadir el Salih, “Görüşmeler yaptık, fakat PKK kararsız” dedi.

Haberin Devamı

İngiliz The Times gazetesi, rejim karşıtı saflara geçen askerlerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Beşar Esad yönetimine karşı başlatılan isyana katılmaları konusunda terör örgütü PKK ile görüştüğünü öne sürdü. ÖSO’nun üst düzey komutanı olduğu belirtilen Hacı Abdülkadir el Salih, “Görüşmeler yaptık, fakat PKK bir karar vermiş değil. Kendi devletleri için ÖSO’dan garanti istiyorlar, böyle bir garanti vermeyeceğiz. Pozisyonları net değil” dedi. Esad’ın kuzeyde kontrolü kaybetmeye başlaması yüzünden bugüne dek rejimi destekleyen PKK’nın şimdi seçenekleri gözden geçirdiği savunuldu. ÖSO komutanlarının tahminlerine göre Türkiye sınırında yaklaşık 4 bin kişiden oluşan muhalif kuvvetlerin yüzde 80’inin komutası, Halep’teki Devrim Konseyi’nde. Ülkenin kuzeyi büyük ölçüde Sünni olmasına rağmen Konsey Başkanı Hacı Abdülaziz el Selami’nin iç savaşı önlemeye çalıştığını, Esad’ın ise iç savaştan çıkar sağlayan taraf olduğunu yazan gazete, El Selami’nin “Şiilerin ve Sünnilerin birbirini öldürdüğü yeni bir Humus istemiyoruz” şeklindeki sözlerini aktardı. Bu arada Suriyeli muhalifler dün Humus’ta “1000 ailenin kuşatma altında olduğunu” açıkladı.

Haberin Devamı

Müdahale olacak

Daily Telegraph da ÖSO’dan üst düzey bir isimin, geçen hafta Washington’a giderek ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ABD’nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nden üst düzey isimlerle bir araya geldiğini yazdı. Gazeteye konuşan Ortadoğulu diplomatik kaynaklara göre rejime karşı dış müdahale gerçekleşecek, ancak zamanı konusunda netlik sağlanmadı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!