Özer Bey'e haksız servet davası

Güncelleme Tarihi:

Özer Beye haksız servet davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller aleyhinde, haksız servet edinerek 3628 sayılı ‘‘Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’’na muhalefet ettiği gerekçesiyle, 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Özer Çiller, TBMM Soruşturma Komisyonu'na verdiği resmi belgede sahtecilik yaptığı ve eksik bilgi verdiği gerekçesiyle daha önce Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada da 8.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

DTP Kırıkkale İl Başkanı Sadık Avundukluoğlu'nun suç duyurusu üzerine Özer Uçuran Çiller hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, şu değerlendirmelere yer verildi: ‘‘Şikayetçinin dilekçesinin ekinde verilen 4 adet klasör fotokopi evrakı, müştekinin ve sanığın beyanları, 3 kişilik bilirkişiye verilerek ibraz edilen belgelere göre haksız bir mal edinme olup olmadığı bilirkişilere sorulmuş, 6 Ocak 1998 tarihli raporda, 89 milyar 988 milyon 936 bin 520 liralık haksız mal edinme olduğu tespit edilmiştir. Bu rapora karşılık 14 Ocak 1998'de sanık vekilleri tarafından verilen itiraz dilekçesine ekli belgeler yeniden bilirkişilere verilmiş, bilirkişilerin 6 Mart 1998'de verdikleri ek raporun son kısmında, (İlgilileri tarafından servetin kaynağı olarak gösterilen miktarlar, mal varlığını açıklamak için yeterli olamamaktadır) görüşünde bulunulmuştur.’’

Sanık Özer Çiller'in 3 yıldan 5 yıla kadar hapis, 5 milyon liradan 10 milyon liraya kadar ağır para cezasına mahkûm edilmesi istendi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!