Özel tiyatrolara artık devlet desteği yok

Güncelleme Tarihi:

Özel tiyatrolara artık devlet desteği yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2006 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatrolara yapılan devlet desteğini kaldırdı.

Haberin Devamı

Karar dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre 11 yıl önce yürürlüğe giren ve özel tiyatrolara devlet desteği sağlayan yönetmelik  geçerliliğini kaybetti. Tiyatrocuların büyük tepkisine neden olan karar için bakanlık yetkilileri, "Maliye Bakanlığı’nın kararıdır. Bir formül arıyoruz" açıklamasını yaptılar. Tiyatrocular devlet desteğini kaldıran kararın hemen düzeltilmesini isterken, "Aksi halde tiyatrolar için büyük darbe olur "değerlendirmesini yaptı.

SANATÇILARDAN BÜYÜK TEPKİ

Hadi Çaman Korkunç bir sürpriz oldu. Bu durumda 30 tiyatro varsa en az 25’i kapanır. Bu destek sayesinde sezonu huzurlu açıyorduk. Bu sene bye bye demek zorunda kalacağım.

Ali Poyrazoğlu Devlet özel tiyatrolardan desteğini çekerse, Türk tiyatrosu ağır bir kan kaybına uğrar. Kararın düzelteceğine inanıyoruz. Aksi takdirde özel tiyatroların yüzde 80’i kapanmak zorunda kalır.

Haberin Devamı

Yıldız Kenter Bakanlık yetkilileriyle konuştum, böyle bir durumun olmadığını söylediler. Resmi Gazete’ye yanlış aktarılmış. Eğer böyle bir durum varsa söylenecek sözler çok ağır olacaktır.

Gazanfer Özcan Yeterince faydalanamıyorduk zaten. Biz yıllardır çektik. Zor nefes alıyorduk, bir nebze de olsa bu yardımla soluklanabiliyorduk. Bunu da çok gördülerse ne yapalım artık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!