Özel okullar şampiyonu İstanbul'dan

Güncelleme Tarihi:

Özel okullar şampiyonu İstanbuldan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

Özel Okullar sınav sonuçları dün açıklandı. Sınavda ilk 10'a giren öğrencilerden 9'u, ilk sırada tercih ettikleri Amerikan Robert Lisesi'ne yerleştirilmeye hak kazanırken, birinci İstanbul'dan çıktı. Serhat Karahan, sınavda 100 sorudan sadece 1 Türkçe sorusuna yanlış cevap vererek 802.003 puanla birinci oldu. 1 matematik ve 1 fen sorusuna yanlış cevap vererek 800.305 puanla ikinciliği paylaşan Afyon'dan Ekin Doğuş Çubuk ve İstanbul'dan Nuh Sevinç'in tercihleri de Amerikan Robert Lisesi oldu. 13 Mayıs Pazar günü yapılan ve 15 bin 152 adayın girdiği sınavda 2 bin 175 aday başarılı oldu. Sınavda ilk 10'a giren adayların 8'i erkek.

Kazanan adayların asil liste kayıtları 25-26-27 Haziran'da, yedek liste ön kayıtları ise 28-29 Haziran'da yapılacak.

Sınav sonuçları ‘www.meb.gov.tr’ adlı internet sitesinden öğrenilebilecek.

BİRİNCİ

Birinci oldu ama okul parası yok

Birinci olan ve Özel Amerikan Robert Lisesi'ne girmeye hak kazanan Hüseyin Saim Ekim İlköğretim Okulu öğrencisi Serhat Karahan, ‘‘Sonuç benim için süpriz olmadı’’ dedi.

Geçen yıl Devlet Parasız Yatılı Sınavı'nda da birinci olan Karahan, idealinin elektrik-elektronik mühendisliği olduğunu söyledi. Serhat Karahan'ı ilk kutlayan babası İsa Karahan ve öğretmen ablası Esra Karahan oldu.

Serhat Karahan, Türkçe bölümünde yeralan 13'üncü soru dışında tüm soruları doğru olarak yanıtladığını söyledi. Bisiklet, yüzme, basketbol ve TV izlemekten hoşlandığını belirten Serhat Karahan başarı için sıkı ve düzenli çalışmanın şart olduğunu belirtti. İşçi olarak çalışan baba İsa Karahan, oğluyla gurur duyduğunu belirterek ‘‘Ancak ekonomik durumumuz Serhat'ı özel okulda okutmaya müsait değil. Fen lisesi sınavlarına da girdi. Orayı kazanırsa tercihimizi fen lisesinden yana kullanacağız. Olmazsa, özel okullardaki burs olanaklarını araştıracağız’’ dedi.

İKİNCİ

Beşiktaş acısını unutturdu

Sınavda matematik ve fen bölümünden iki soruyu yanlış yaparak 800.305 puanla ikinci olan Nuh Sevinç, ‘‘Fanatiği olduğum Beşiktaş şampiyon olamadı, ama ben dereceye girdim. Çok mutluyum’’ dedi.

Su çiçeği onu durduramadı

Sınava su çiçeği geçirirken 39.5 derece ateşle sınava girdiğini söyleyen Nuh Sevinç, başarısında ailesinin büyük rolü olduğunu söyledi. Kadıköy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Nuh Sevinç, ikinci olduğunu gittiği sinemadaki arada cep telefonuna gelen mesajla öğrendiğini ve filmi yarıda burakarak eve koştuğunu söyledi. Sevinç, ‘‘Derece bekliyordum. Ancak, ikinciliği beklemiyordum. Çok sevinçliyim’’ diye konuştu.

Ticaretle uğraşan baba Osman Sevinç, ev hanımı anne Nazan Sevinç, Lütfi Erçin İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi kardeşi Begüm Sevinç ve sınıf arkadaşlarıyla sevincini paşlayan Nuh Sevinç, ‘‘Artık sınav bitti. Beşiktaş'ın futbol dışındaki maçlarına da deplasmanda da olsa gidip, seyredeceğim’’ dedi.

İKİNCİ

Hayali, genetik mühendisi olmak

İkinciliği Nuh Sevinç'le birlikte kazanan Afyonlu 14 yaşındaki Ekin Doğuş Çubuk, müjdeyi yılsonu pikniğinde aldı. Amerikan Robert Lisesi'ne girmeye hak kazanan Ekin, genetik mühendisi olmak istediğini söyledi. Özel Okullar Sınavı'nda Afyon Özel Zafer Lisesi'nde okuyan Ekin Doğuş Çubuk, 800.305 puanla ikinci oldu. Çubuk, ‘‘Bu başarı benim için sürpriz değil. Dört yıldır Özel Okullar Sınavı için yoğun bir çalışma temposu yakalamıştım’’ dedi. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Kazım Çubuk ve ev hanımı Nezaket Çubuk'un 2 çocuğundan büyüğü olan Ekin Doğuş, öğretmenleri ve ailesinin desteği ile başarıyı elde ettiğini, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi arasında tercih yapacağını söyledi. Çubuk, daha önce girdiği Anadolu Lisesi deneme sınavlarında da Afyon birincisi oldu. Baba Çubuk ise ‘‘Ekin'in başarısında öğretmenlerinin büyük katkısı var. Bu yaklaşık 4 yıllık planlı bir çalışmanın ürünü’’ diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ

Amerikan Robert Lisesi tercih şampiyonu

Özel Okullar sınavında ilk 10'a giren öğrencilerden 9'u, Amerikan Robert Lisesi'ne yerleştirilmeye hak kazandı.

Beyin cerrahı olmak istiyor

Sınavda üçüncü olan ve İzmir Amerikan Lisesi'ni kazanan Söke Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Neslihan Özdemir, tıp öğrenimi görmek istiyor. Müjdeyi Doğan Haber Ajansı muhabirinden alan başarılı öğrenci, ‘‘Hedefime ulaştım’’ dedi. Mutluluğunu annesi eczacı Binnur Özdemir'le paylaşan Neslihan, ‘‘Sınav için gittiğim İzmir'de Amerikan Lisesi'ni gezmiş ve hayran kalmıştım. 3 rakamının da uğuruna inanırım. İkinci olsam belki bu kadar sevinmezdim. Planlı ve programlı çalıştım. Kendimi çok fazla yormadım, düzenli yaşamaya ve uykuma çok dikkat ettim. Gitar çalıyorum. Dinlenmek ve sınav stresinden uzaklaşmak için sık olmasa da gitar derslerimi sürdürdüm’’ dedi. Kimya Mühendisi olan babası Ahmet Özdemir'in de başarısına çok sevindiğini belirten Neslihan, üniversite sınavlarında ise tıp fakültesi ağırlıklı tercihler yapacağını söyledi. Beyin cerrahı olmayı isteyen Neslihan, ablası Nilay'ın da Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nde öğrenim gördüğünü anlattı.

SINAVDA İLK 10

ADI SOYADI İL PUAN KAZANDIĞI OKUL

Serhat Karahan İstanbul 802.003 Amerikan Robert L

Ekin Doğuş Çubuk Afyon 800.305 Amerikan Robert L

Nuh Sevinç İstanbul 800.305 Amerikan Robert L

Neslihan Özdemir Aydın 799.875 İzmir Amerikan L

Murat Erer İstanbul 796.561 Amerikan Robert L

Emre Gezer Balıkesir 796.561 Amerikan Robert L

Mustafa U.Çiftçioğlu İzmir 796.561 Amerikan Robert L

Sinan Akbaş İstanbul 796.316 Amerikan Robert L

Şebnem Gelmedi Bursa 795.696 Amerikan Robert L

Necati Güner İzmir 795.192 Amerikan Robert L

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!