Özel Harekat’tan nefes kesen tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Özel Harekat’tan nefes kesen tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 15:06

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü, 376 özel harekat polisinin katılımıyla rehine kurtarma ve suçlu yakalama tatbikatı gerçekleştirdi. Nefes kesen sahnelerin yaşandığı tatbikatı izleyen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Bu arkadaşlar Afrin’de, Güneydoğu’da nerede görev verilirse yapar” dedi. Çalışkan, tatbikat sonrası, kick boks dünya ikincisi olan özel harekat polisine de hediye verdi.

Haberin Devamı

REHİNE KURTARDILAR SUÇLULARI YAKALADILAR

Özel Harekat Şube Müdürlüğü, ‘2019 Eğitimleri Yıl Sonu Tatbikatı’nı 376 polisin katılımıyla Sarıyer Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu çevresinde ve eğitim alanında gerçekleştirdi. 29 Kasım-3 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan tatbikatta, deniz araçlarında rehine kurtarma, uçak kaçırma ve uçakta rehine kurtarma, metro raylı sistemlerde operasyon yapıldı. Tatbikatın son gününde havadan takip edilen bir araçtaki suçluların aracı bırakarak ormanlık alana kaçması sonucu iz takibi ve yakalama operasyonu Sikorsky helikopterin de kullanımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Özel Harekat’tan nefes kesen tatbikat


Haberin Devamı

EĞİTİMLİ KÖPEKLER DESTEK VERDİ

Bu tatbikatın ardından eğitim ve açık atış alanına  geçilerek, bıçaklı saldırılara karşı müdahale teknikleri gösterildi. Senaryo gereği, bir minibüsü durduran ekipler, eğitimli köpekle müdahalede bulundu. Ardından ise otobüste rehin alınan bir kişinin kurtarılması senaryosuna geçildi.

Saniyeler içinde otobüse giren ekipler, şüphelileri etkisiz hale getirirken, arkadaşlarının omuzuna çıkan iki polis ise eller tetikte önlem aldı. Büyük bir başarıyla gerçekleştirilen atbikat, keskin nişancı, zırhlı araçlar ve helikopterden yapılan atışlarla son buldu.

DÜNYA ŞAMPİYONUNU KUTLADI

Tatbikatı İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yardımcılarıyla birlikte izledi. Çalışkan, Antalya’da düzenlenen Wako Büyükler Dünya Şampiyonası’nda 63 kiloda dünya şampiyonu olan İstanbul Özel Hareket Şube Müdürlüğü’nde görevli polis Nurettin Dilber’i tebrik ederek hediye verdi.

Mustafa Çalışkan, eğitimlerin yıl boyunca sürdüğünü belirterek,  “Bu arkadaşlar Afrin’de, Güneydoğu’da nerede görev verilirse yapar.” dedi. Tatbikata katılan polisler arasında Afrin’nde düzenlenen Zeytindalı Operasyonu’na katılanlar olduğu da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!