Özel Birlik'ten maÄŸara operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Özel Birlikten mağara operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 14:08

Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar bu sabahtan itibaren hız kazandı. Erken saatlerde havalanan Sikorsky helikopterleriyle, Bestler Dereler Bölgesi’ne Özel Birlikler indirildi. Bir grup teröristin hareket halinde olduğu bölgeye karadan da gecici köy korucuları sevkedildi. Şırnak’tan sınır birliklerine de askerlerin konaklamaları için prefabrik konteynerler götürüldü. Özel birlikler didik didik mağaraları arıyor.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde bu sabah PKK’lı teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlattı. Bir grup teröristin hareket halinde olduğu tespit edilen bölgeye Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan Sikorsky helikopterlerle Özel Birlikler indirildi. Sikorsky helikopterlerine ise Kobra tipi helikopterler de eşlik etti. Bestler Dereler’deki operasyon alanına, arazi yapısını çok iyi bilen gecici köy korucuları da sevkedildi. ‘Bayraktar’ adı verilen mini casusu uçaklarının keşif ve gözetleme amacıyla kullanıldığı bölgede mağaralar didik didik aranıyor. Arama yapılan mağaralarda çeşitli gıda ve yaşam malzemeleri bulunarak imha edildi.

SINIRDA TEYAKKUZ Â

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son hava operasyonunda ağır darbe alan terör örgütü, Türkiye sınırları içindeki dağlarda bulunan PKK’lılara ‘misilleme eylemi yapın’ talimatı verdi. Türk istihbarat birimlerine de ulaşan bu bilgiye göre, teröristlerin sınırdaki askeri birliklere bombalı saldırıda bulunmak için bölgede etüd çalışması yaptığı belirtildi. Bu yüzden sınırdaki birlikler teyakkuz haline geçerken, Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Cizre-Silopi karayolunda ek arama noktaları oluşturuldu. Burada araçlar didik didik aranırken, sürücü ve yolculara da kimlik kontrolu yapılıyor.

SINIRA KONTEYNER SEVKÄ°YATI Â

Haberin Devamı

Şırnak’tan bugün Kuzey Irak sınırındaki birliklere askeri araçlarla prefebrik konteynerler sevkedildi. Şırnak kent merkezinden geçişi sırasında konvoya frekans karıştırıcı ‘Jammer’li araçlar eşlik etti. Konteynerlerde soğutucu klimaların bulunması dikkat çekti.

   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!