Özden: Anayasa değişikliği geri alınsın

Güncelleme Tarihi:

Özden: Anayasa değişikliği geri alınsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 10:06

Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden, Anayasa değişikliğinin tümünün gündemden çıkarılmasını istedi. Özden, “Kapsamlı bir Anayasa değişikliği sürerken yalnız Cumhurbaşkanı ile ilgili kuralların değişmesinin hiçbir yararı yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Özden, yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliğinin tümü ile gündemden çıkarılmasının amaca da uygun bir yol olacağını kaydeti. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in söz konusu değişikliğe olur vermediği için halk oylaması yolunu seçtiğini hatırlatan Özden, şunları söyledi:

“Bu yolu seçen insanın istemediği bir halk oyunu Anayasa değişikliği ile geri almak en uygun yoldur. Yasanın 6. maddesi ile düzenlenen geçici 18 ve 19’ncu maddelerinin kaldırılması sorunu tümü ile çözmez. Başka ilgili bir kural olmadığı için de Abdullah Gül’ün görev süresine ilişkin tartışmalar sürer. Bu nedenle ve kapsamlı bir Anayasa değişikliği sürerken yalnız Cumhurbaşkanı ile ilgili kuralların değişmesinin hiçbir yararı yoktur.”

Hükümetin, Anayasa değişiklik paketini öbür ilgili kurallara etkisini düşünmeden, kızgınlıkla gündeme getirdiğini belirten Özden, söz konusu değişikliklerin Türkiye’nin siyasal geleceğini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti. Özden, “Bunun sonucu yönetim diktası ya da çoğunluk diktasıdır. Bunun da altında Başbakanın hırsları ve hevesi yatmaktadır. Sıkma baş için yürütülen çalışmalar ulusun canını sıkmaya başlamıştır” diye konuştu.

Özden, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in İngiltere vatandaşı olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de “Çifte vatandaşlık konusunun yasal bir engeli yok ama önemli görevlerde başka bir ülkenin vatandaşlığını taşıyanın da yer alması düşündürücüdür” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!