Özdemir'in yakalanma kararına itiraz

Güncelleme Tarihi:

Özdemirin yakalanma kararına itiraz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 17:02

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in avukatı Sadiye Saçlı Sezer, müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılması istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Haberin Devamı

ORHAN ÖZDEMİR HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Avukat Sezer, başvurunun ardından, Ankara Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yakalama emri çıkartıldığını anımsatarak, son bir haftalık süreci yakından takip etmelerine karşın, basın mensupları kadar fazla bilgi sahibi olamadıklarını söyledi.

Defalarca başvurmalarına karşın ne aleyhlerine olan delilleri ne de suçlamayı tam olarak öğrenebildiklerini ifade eden Sezer, buna rağmen ellerinde olan belgeler ve sorulan sorular doğrultusunda bir hazırlık yaptıklarını, Kayseri'den delil topladıklarını kaydederek, mahkemeye “yakalama kararının kaldırılması talebini” ilettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

"BU SÜREÇTEN AKLANARAK ÇIKACAKTIR"

Avukat Sezer, “Artık konu hukukun elindedir, takdir mahkemenindir. Biz sayın müdürümüzün, müvekkilimizin suçsuz olduğundan eminiz. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Bu süreç tamamlanacaktır. Müdürümüz de bu konuda aklanarak çıkacaktır. Bundan eminiz” dedi.

Mahkemeye sundukları dilekçede, Emniyet Müdürü Özdemir'in, birlikte suçlandığı şahıslar hakkında Kayseri'de defalarca “ihaleye fesat karıştırmak” ve “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” suçlarından işlem yaptırdığını bütün belgeleriyle ortaya koyduklarını belirten avukat Sezer, bunlar incelendiğinde olayın açıkça ortaya çıkacağını kaydetti.

Sezer, şu görüşleri ileri sürdü: “Biz hukuki delillerin tamamını, elimize geçirebildiğimiz kadarıyla sunduk. Sayın savcıdan talep ettiğimiz halde, tanıklarımız var, dinletemedik. Tanıklarımız müvekkilimin altında çalışan personeli değildir. Delilleri karartma ihtimalleri yoktur. Sayın savcıdan aleyhe olan delilleri toplaması gerektiği gibi lehe olan delilleri toplaması gerektiğini de defalarca talep etmemize rağmen, şu ana kadar bu talebimiz kabul görmemiştir. Başka delillerimiz mevcuttur. Gerekirse bunların tamamını da ortaya koyacağız. Ancak yasal olarak, bir hukukçu olarak sunduğumuz delillerden sonra sayın müdürümün hakkındaki yakalama kararının kalkacağından kesinlikle eminim. O nedenle sayın mahkemenin kararını bekliyoruz. Takdir artık hukukun.”

Haberin Devamı

Sezer, “Özdemir'in sağlık durumunun nasıl olduğu” sorusuna ise “Midesinden sorunu var. İbn-i Sina hastanesinde yatıyor. Bugün endoskopi yapıldı. Şu anda iyi diyelim. Allah şifa versin. Ama iyi olacak inşallah. Hayırlısı bakalım” diye yanıtladı.
“Başvurularına ilişkin ret kararı çıkması halinde Özdemir'in adliyeye gelip gelmeyeceği” şeklindeki soru üzerine de Sezer, “Hukuk neyi öngörüyorsa biz sırayla onların hepsini uygulayacağız. Eğer ret kararı çıkarsa, kendisi gelecektir, bu karar yüzüne okunacaktır. Daha sonra biz bunu tutuklamaya itiraz şeklinde, itirazlarımızı tekrar gerekirse yapacağız” dedi.

YAKALAMA KARARININ KALDIRILMASI TALEBİ

Özdemir'in avukatları Ahmet Köksal ve Sadiye Saçlı Sezer tarafından hazırlanan ve Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Orhan Özdemir'in, Kayseri İl Emniyet Müdürü olduğu sırada, şu andaki soruşturma dosyasının şüphelileri arasında da bulunan bazı kişiler hakkında, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, iletişimin tespiti amacıyla Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurulduğu, ancak mahkemenin ret kararları verdiği anımsatılıyor.

Haberin Devamı

Dilekçede, “Çıkar amaçlı suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak suçlaması ile karşı karşıya kalan Özdemir'in, birlikte hareket ettiği iddia olunan şahıslarla birlikte hareket etmek bir yana 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu kapsamda ihaleye fesat karıştırmak' suçlaması ile haklarında işlem yapılması talimatı verdiği ve bu amaçla şahısların takibinin yapılabilmesi için savcılık vasıtası ile mahkemeden izin alınması için uğraş verdiği açıkça ortadadır” deniliyor.

Orhan Özdemir'in rahatsızlığı nedeniyle halen Ankara Üniversitesi İbn-i Sina hastanesinde tedavi altında olduğu belirtilen dilekçede, Özdemir'in kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı, kendisiyle ilgili iddia olunan suçlamalara ilişkin delillerin de toplandığı kaydediliyor.

Haberin Devamı

Dilekçede, söz konusu nedenlerle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Özdemir hakkında verdiği yakalama kararının kaldırılmasına karar verilmesi talep ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!