Özcan ve Demir'e istifa çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Özcan ve Demire istifa çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 09:58

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, YÖK Genel Kurulunun, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e soruşturma izni vermemesine ilişkin, “Talebimiz, hem Ali Demir'in hem de YÖK Başkanı Özcan'ın istifa etmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, “bugüne kadar birçok skandala imza atan” Ali Demir'in ciddi bir koruma altında olduğunu iddia etti.

YÖK'ün kararının, üniversite hayali kuran adayların hayatıyla oynayan, YGS dışında başka sınav skandallarına da imza atan Ali Demir'i temize çıkarmak için üstün bir gayret sarf ettiğini savunan Koncuk, şunları kaydetti:
“YÖK Genel Kurulunun, Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında talep edilen soruşturma izni talebinin oy çokluğuyla redDedilmesi çok manidardır. Öğrenciler sınav şaibeleri nedeniyle uykusuz günler geçirirken, yetkililerin ÖSYM Başkanı'nı sahiplenici tutumu tam bir fiyaskodur. YÖK ve ÖSYM'de kadrolaşmayı gerçekleştirenler, YGS'de yaşananları hasır altı etmek için ciddi bir uğraş vermektedir. Bu kadar kısa bir sürede bu kadar çok skandalı gerçekleştiren bir kişiye kol kanat gerilmesi ve yeni sInavların emanet edilmesi, bile bile lades demektir.

Bundan sonrası süreçte yaşanması muhtemel sınav skandallarının sorumlusu Ali Demir'i temize çıkarmaya çalışanlar olacaktır. Ali Demir büyük bir pişkinlikle makamında otururken, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da aynı pişkinlikte Ali Demir'i korumasını, kollamasını kınıyoruz. Talebimiz, hem Ali Demir'in hem de YÖK Başkanı Özcan'ın istifa etmesidir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!