Özbudun'a Sabancı'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Özbuduna Sabancıdan ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 17:03

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü, "Demokrasi'de denge ve denetleme: Karşılaştırmalı bir perspektiften Türkiye" dalında sahibini buldu. Bu yıl ilk defa verilen Jüri Özel Ödülü'ne Prof. Dr. Ergun Özbudun layık görüldü.

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine verilen ödül için Sabancı Üniversitesi mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör A. Nihat Berker'in katılımıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de tören düzenlendi. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Ceyda Düvenci üstlendi.

 

Törende bir konuşma yapan Güler Sabancı "Türk dış politikası ve ekonomiye kadar geniş bir yelpaze içinde Türkiye çalışmaları irdelendi. 2013 yılındaki bu ödül Türkiye'deki dönüşüm sürecinin karşılaştırmalı ele alınmasını hedeflemiştir. Eminim sizlerde benim kadar bugünki sonuçları ve ödüllere layık görülen eserleri bekliyorsunuz. Bir sene geçmiş yıllardan farklı olarak jüri özel ödülümüz var. Bir de genç araştırmalı teşvik etmek için 3 eşit ağırlıklı ödülümüz var. Ödül için başvuran tüm genç araştırmacılara, bu ödülün değerini bilmesi için emek veren öğretim üyeleri ve jüri başkanı Ayşe Kadıoğlu'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün burada bizimle birlikte olduğunuz için rahmetli Sakıp Sabancı'nın aynen arzu ettiği gibi bir gençleri teşvik eden sonuçları bizimle beraber paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

ÖDÜLÜ GÜLER SABANCI VERDİ

 

Sabancı'nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Bu yıl ilk defa verilen Jüri Özel Ödülü'ne Prof. Dr. Ergun Özbudun layık görüldü. Özbudun ödülünü Güler Sabancı'nın elinden aldı. Özbudun ödül sonrası yaptığı açıklamada "Bu konu özellikle Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu şartlar bakımından fevkalade isabetli bir seçimdir. Çünkü demokrasi herşeyden evvel beraber bir denge ve denetim rejimidir. Anayasacılık akımının gerisinde yatan temel düşünce devlet iktidarını sınırlandırarak birey hürriyetlerini güvence altına almaktır. Bunun için kuvvetler ayrılığı prensibi temel rol oynamıştır. Bunun için tüm demokratik sisktemler içinde hayati önem taşıyan trendler ve dengeler sistemi ortaya konmuş ve geliştirilmiştir .Bunlarsız bir demokrasi tasavvur etmek mümkün değildir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!