Özbekistan'da kuş gribi vakası yok

Güncelleme Tarihi:

Özbekistanda kuş gribi vakası yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 16:17

Özbekistan Sağlık Bakanı Yardımcısı, Devlet Baş Hıfzısıhha Hekimi Bahtiyar Niyazmetov, ülkede kuş gribi vakası tespit edilmediğini açıkladı.

Özbekistan Haber Ajansı'na (UZA) açıklama yapan Bahtiyar Niyazmetov, ülke hıfzısıhha, epidemi ve veteriner hizmetleri görevlilerinin yaptığı kontrol ve gözetim sonucunda, insan ve tavuklarda kuş gribi vakası görülmediğini söyledi.

Niyazmetov, 13 Ekim 2005'te bakanlar kurulunun Rusya, Kazakistan, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'den tavuk eti ve tavuk eti ürünleri girişini geçici olarak yasakladığını hatırlattı, ayrıca ülkenin giriş kapılarında 96 adet hıfzısıhha kontrol ekibinin faaliyet gösterdiğini belirtti.

Özbekistan Sağlık Bakanlığı Hıfzısıhha Genel Müdürü Saidmurat Saidaliyev de basına yaptığı açıklamada, kuş gribine karşı Özbekistan hükümeti tarafından bazı önlemler alındığını ifade ederek, bakanlar kuruluna bağlı Salgın Hastalıklarla Mücadele Komisyonu'nun bu konuda hareket planı hazırladığını belirtti.

Saidaliyev, Sağlık Bakanlığı'na önlemler çerçevesinde dezenfeksiyon maddeleri alımı için 48 milyon sumluk fon ayrıldığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!