Özal’ı özlemle arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Özal’ı özlemle arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 01:37

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a hakaret ettikleri gerekçesiyle biri Çanakkale Belediye Başkanlığı’ndan alınan, diğeri ordudan atılan iki “alışamayan”, 16 yaşındaki liseli M.E.A.’nın ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten tutuklanmasını Hürriyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

ÖZAL BANA UYGULAMADI
Özal’ın da katıldığı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü törenlerinde, “Halkın desteği olmadan, halk adına karar verenler, verdikleri o kararların altında ezilmeye, tarihin karanlığında yok olmaya mahkûmdur” şeklinde sözleri nedeniyle birkaç saat içinde görevden alınan dönemin Çanakkale Belediye Başkanı İsmail Özay şunları söyledi: “Danıştay itirazımızı kabul etti, görevime döndüm. Hakkımda siyasi davalar açıldı. Ama ne olayın ardından ne de bu davalarda tutuklandım. Rahmetli Özal’ın siyasi düşüncelerine karşıydım ama insani düşünce ve davranışları bakımından o günleri arıyorum. Bugün Özal’ın insanlara yaklaşımını, insani duygusunu özlemle arıyorum. 16 yaşındaki bir yavruyu cezaevinde süründürmek büyük bir ahlaksızlıktır. Rahmetli Özal bunu bana uygulamadı. Eleştirdiğim dönemi mumla arıyoruz.”
ÇOK AĞIR BİR MÜEYYİDE
Atatürk’ün makamında oturan bir kimsenin, itibar deyince aklına, bazı ülkelerin devlet başkanları ile fotoğraf çektirmek geliyor olmasına alışamadım. Siz, ‘alışırlar’ dediniz ama Sayın Özal, ben sizin cumhurbaşkanı olmanıza alışamadım” telgrafı nedeniyle TSK’dan atılan Murat Şeref Baba ise şöyle konuştu: “İfade verdim, takipsizlik verildi. Bir pişmanlığım olmadı, sadece savunduğum fikirleri ifade ettim. Bugün bu gencin tutuklanmasını kesinlikle hukuka aykırı buluyorum. 16 yaşındaki genç laflarının nereye gideceğini ne kadar tahayyül edebilir ayrı bir tartışma konusu. Maksadını aşan bir söz olarak değerlendirilmesi mümkündür. Bir insanın söyledikleri hakaret olsa bile, tutuklanmasını gerektireceğini hiçbir zaman düşünebileceğime inanmıyorum. Çok ağır bir müeyyide. Hele hele okulundan alınmasını çok vahim buluyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!