Özal ailesi: Mezar açılmasın

Güncelleme Tarihi:

Özal ailesi: Mezar açılmasın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 14:18

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, aile olarak Turgut Özal'ın mezarının açılmasını istemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. Özal, burada yaptığı açıklamada babasının mezarının açılma kararı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'yla görüşmek üzere adliyeye geldiğini söyledi. Özal, "Aile olarak mezarın açılmasını istemiyoruz. Meftayı rahatsız etmek çok doğru birşey değil" dedi. Adliye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Özal, "Aile olarak mezarın açılmasını ben de istemiyorum. Meftayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Ama artık bu Devlet Denetleme Kurulu raporundan sonra ölümün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Bu açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman uygun bir şekilde yapılması aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından gerekli teçhizatla yapılması bu saatten sonra bunlar çok önemli" dedi.

Haberin Devamı

"MANEVİ OLARAK HİÇ BİRİMİZ İSTEMİYORUZ"

"Manevi olarak hiç birimiz istemiyoruz" diyen Özal, "Ne zaman açılacağı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Artık ona heralde Savcı bey karar verecek. Adli Tıp Uzmanlarının oluşturulmasının belki bir heyet oluşturulmasının bunların hazırlanması belli bir süreç oluşturacaktır. Bir günde olacak bir iş değil" şeklinde konuştu.

"MEZARIN AÇILIŞINDA BEN BULUNACAĞIM"

Bir gazetecinin "Annenizin hasta olduğu söyleniyor, doğru mu?" sorusu üzerine Ahmet Özal, "Doğrudur. Kolay değil. Ben savcı bey ile mezarın açılmasıyla ilgili görüşmeye geldim ve ne zaman açılacağı ile ilgili yöntemle ilgili. Sayın savcıyla daha önce de görüşmüştük bu konuda gayet hassas davranacaklarını biliyorum. Onun için teşekkür ediyorum. Normal olarak aileden mezar açılırken birinin olması gerekiyor. Büyük ihtimalle ben bulunacağım" diye konuştu.

Özal açıklamanın ardından Başsavcı Çolakkadı ile görüşmek üzere adliyeye girdi.

"NE ZAMAN AÇILACAK FİKRİM YOK"
 
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu  Ahmet Özal, babasının mezarının ne zaman açılacağı ile ilgili, “Hiçbir fikrim  yok. Artık ona herhalde savcı bey karar verecek” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Turgut Özal'ın mezarının açılması  için İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderdiği talimata ilişkin görüşmek üzere  İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ahmet Özal, girişte gazetecilerin sorularını  yanıtladı.

Ahmet Özal, manevi olarak mezarın açılmasını kendisinin ve hiçbir aile  bireyinin istemediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Mevtayı rahatsız etmek çok doğru bir şey değil. Ama artık bu Devlet  Denetleme Kurulu raporundan sonra ölümün şüpheli olduğu netleşti ve Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılmasıyla ilgili karar verildi. Bu mezar  açılacak. Burada mühim olan açıldığı zaman incelemenin uygun bir şekilde  yapılması. Aranacak olan maddelerin uzmanlar tarafından gerekli teçhizatla  yapılmasıdır. Bu saatten sonra bunlar çok önemli.”

Özal, mezarın “ne zaman açılacağı” konusunda fikir sahibi olmadığını  ifade ederek, “Artık ona herhalde savcı bey karar verecek. Adli tıp uzmanlarının  oluşturulması, belki bir heyet oluşturulması, bunların hazırlanması belli bir  süreç gerektirecektir. Bir günde olacak iş değil” dedi.

Bir gazetecinin “Annenizin hasta olduğu söyleniyor, doğru mu?” sorusuna  Özal, “Doğrudur. Kolay değil” yanıtını verdi.

Savcı ile mezarın açılmasıyla ilgili görüşmeye geldiğini bildiren Ahmet  Özal, şöyle devam etti:

“Mezarın ne zaman ve hangi yöntem ile açılacağını savcı bey ile  görüşeceğiz. Sayın savcıyla daha önce de görüşmüştük. Gayet hassas  davranacaklarını biliyorum. Onun için teşekkür ediyorum. Normal olarak aileden  mezar açılırken birinin olması gerekiyor. Büyük ihtimalle ben bulunacağım.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!