Oyunlar da virüs bulaÅŸtırıyor

Güncelleme Tarihi:

Oyunlar da virüs bulaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 11:51

Bilgisayarları tehdit eden virüsler artık, sadece e-mail ya da web siteleriyle değil oyunlarla da bulaşıyor. Sega'nın Dreamcast oyun konsolu için piyasaya çıkarılan "Atelier Marie" adlı "role-playing" oyun CD'sinin çok tehlikeli bir virüs yaydığı açıklandı.

Haberin Devamı

Oyun CD'sinin içinde bir ekran koruyucu bulunduğu ve bu ekran koruyucu, bilgisayara yüklendiğinde sisteme "Kriz" virüsü bulaştırdığı belirtildi. Oyunu Ekim ayında piyasaya dağıtan Japon şirketi Kool Kizz'e, oyunla ilgili çok sayıda şikayet geldi, bunun üzerine Kasım ayı ortalarında oyun piyasadan çekildi.

Uzmanlar, Kriz virüsünün bulaştığı bilgisayarda, 25 Aralık günü aktif hale geçerek CMOS kurulumu ve BIOS'a zarar verebileceği uyarısında bulunuyor. BIOS, bilgisayarın en önemli fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlıyor, eğer BIOS cipi zarar görürse kullanıcı bilgisayar giremiyor ve sorun ancak çipin yenilenmesiyle çözülebiliyor.

Virüs, bilgisayardaki dosyaların yanısıra hard diske de zarar verebiliyor. Anti-virüs ÅŸirketi Sophos, virüsün bilgisayarı kullanılamaz hale getirebilecek kadar tehlikeli olduÄŸuna dikkat çekiyor.Â

Kool Kizz şirketi virüs bulaştıran "Atelier Marie" oyunu nedeniyle kullanıcılardan özür diledi ve CD'ye virüsün, yetkili olmayan bir personel tarafından kazayla bulaştırıldığını açıkladı.

Virüs bulaşan oyunun sadece Japonya'da piyasaya çıktığı ancak oyun meraklılarının aracılığıyla ülke dışına çıkmış olabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!