Oyuncak bebekli dilenciler

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak bebekli dilenciler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 17:16

İzmir'de, ekipler kentin önemli bulvarları ile caddelerinde dilencilik yapan, cam silen, gül satanlara yönelik operasyon düzenledi. Kaldırımdaki kadın dilencilerin, duygu sömürüsü yapmak için kucaklarında tuttukları bebek ise oyuncak çıktı.

Haberin Devamı

İzmir’de özellikle sürücüleri bıktıran çocuk dilenciler, cam silenler ve mendil satıcılarıyla mücadele için mobil ekipler kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanlığı’nın İzmir’deki görevlilerinden oluşan mobil huzur ekibi, gelen şikayetler üzerine kent merkezindeki yabancı uyruklu ve Türk vatandaşı olan dilencilerle, seyyar satıcılık yapan, cam silen, mendil ve gül satan kişilere yönelik operasyon yaptı.

Oyuncak bebekli dilenciler

Denetimlerde, yoldan geçenlere kendilerini acındırmak, duygu sömürüsü yapmak içinn için kucaklarına oyuncak bebek alarak kaldırımda dilenen kadınların üzerinden yüklü miktarda para çıktı. Son günlerde yapılan dilenci operasyonlarında ele geçirilen paranın 12 bin 500 lirayı bulduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!