Oyun oynayan çocukların arasına daldı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Oyun oynayan çocukların arasına daldı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 18:05

BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'nde, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, yol kenarında oyun oynayan 3 çocuğa çarptı.

Ağır yaralı halde Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklardan 6 yaşındaki Muhammet Emir ve kardeşi 4 yaşındaki Mustafa Usta yaşamlarını yitirdi, 10 yaşındaki Merve Öztürk'ün hayati tehlikesi sürüyor. Fatma ve Murat Usta çifti acı haberle sinir krizi geçirirken sürücü Şeref Dönmez gözaltına alındı.

Kaza saat 16.00 sıralarında, Kozcağız Beldesi Kavallar Mahallesi'nde meydana geldi. Şeref Dönmez yönetimindeki 74 AD 549 plakalı otomobil, iddiaya göre, aşırı hız nedeniyle bir anda kontrolden çıktı ve yoldan çıkıp kenarda oynayan çocukların içine daldı. Otomobilin çarptığı Muhammet Emir Usta, kardeşi Mustafa Usta ve arkadaşları Merve Öztürk ağır yaralandı.

Birkaç saniye içinde ortalık cehenneme dönerken, kanlar içinde kalan çocuklar, çevredekilerin çağırdığı ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları çok ağır olan Muhammet Emir ve Mustafa Usta kardeşler, tüm müdahalerere karşın yaşamlarını kaybederken, Merve Öztürk ise yoğun bakıma alındı.
Acı haberi alıp hastaneye koşan Fatma ve Murat Usta çifti, 2 çocuklarının da öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Anne ve babanın acı dolu çığlıkları hastaneyi inletti. Fenalık geçiren Fatma Usta'yı yakınları ve hemşireler sakinleştirmeye çalıştı.

Bir tekstil fabrikasında çalışan Murat Usta, kazayı öğrenince hastaneye koştuğunu belirterek, “2 oğlum vardı, 2'sini de kaybettim. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Böyle bir acı olmaz olsun” dedi. Murat Usta, cep telefonuyla yakınlarını arayarak kazayı haber verdi.

Jandarma, Şeref Dönmez'i gözaltına alırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!