Oyun kahramanı olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Oyun kahramanı olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 20:51

Bilgisayar dünyasının en popüler oyunlarından olan The Sims ve Quake III: Arena'nın ana karakterlerinden biri siz olabilirsiniz.

Artık oyuna başlarken programda yer alan karakterlerden birini seçmek zorunda değilsiniz. Amerikalı şirket CyberExtruder, oyuncuların kendi yüzlerini kullanarak yeni kahramanlar yaratabilecekleri bir program geliştirdi. 'CyberX-3D' adlı programla kullanıcılar kendi fotoğraflarını kullanarak iki boyutlu bir görüntüyü, üç boyutlu bir modele dönüştürebiliyor. Üstelik bunu bir saniyeden bile kısa bir sürede yapıyor.

TANIDIK OYUNCULAR

Oyunun ana karakterine kendi yüzünüzü yerleştirmek ve sanal ortamda üç boyutlu bir modele sahip olmak için öncelikle şirketin web sitesine üye olmanız gerekiyor. Üyeliğin ücretsiz olduğu siteye kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize ya da sevdiğiniz bir ünlüye ait altı fotoğrafı gönderiyorsunuz. Site de size üç boyutlu görüntülerinizi hazırlıyor. Eğer Sims ya da Ouake III gibi oyunların kahramanlarından biri olmak istiyorsanız belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Sitede yer alan açıklamaya göre oyun kahramanı olmanın fiyatı bir müzik CD'sinin fiyatından daha az...

Ana karakterlerden biri olunca oyun boyunca yaşananlar sanal da olsa sizin başınıza geliyor. 'İnsanların yaşamlarını kontrol etmek' ilkesi üzerine kurulan The Sims'i oynuyorsanız, kurduğunuz sanal ailenin bir üyesi olarak yaşıyor, okula gidiyor, çalışıyor, işten kovulduğunuzda bunalıma giriyorsunuz. Oyunu dikkatli oynamazsanız adınızı taşıyan karakterin intihar etmesi bile mümkün!

DÜŞMANINI YARAT

Ya da kurşunların, bombaların havada uçuştuğu şiddet yüklü Quake III: Arena oynuyorsanız, düşmanlarınızı sevmediğiniz birilerinin fotoğraflarıyla oluşturarak onları sanal ortamda yok etmenin tadını çıkarıyorsunuz! Fotoğrafları üç boyutlu karakterler haline getiren CyberExtruder, bu teknolojiyi chat, anında mesaj gönderme, online alışveriş gibi servislerde de kullanma konusu üzerinde çalışıyor.

Sitenin web adresi: www.cyberextruder.com

Oyunların adresleri: http://thesims.ea.com/us/

www.quake.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!