Oynatmaya az kaldı

Güncelleme Tarihi:

Oynatmaya az kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 16:31

Gizlisi açığı bir çok büyük kurum işçi çıkarıyor. İşsizler ordusu sadece Ekim ayında 207 bin artarak bir rivayete göre 5 milyona ulaştı. Asgari ücretin altında çalışanların sayısı yüz binler. Okullardan mezun olanların umutları çoktan tükenmiş. İşte bu karanlık tabloda üniversite mezunu olduğu halde maden işçisi olarak "şans topundan" iş bulanlar işte Zonguldak'ta olduğu gibi göbek atarak seviniyor.

Haberin Devamı

MADENCİLER BÖYLE SEVİNDİ

ZONGULDAK’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 3 bin işçinin belirleneceği kura çekilişine, Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde devam edildi. Kurada adı çıkan işçi adayları büyük sevinç yaşarken, çiftetelli oynayarak kutlama yaptılar. Bazıları ise TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in elini öperek teşekkür etti.

TTK’ya alınacak 3 bin işçinin belirleneceği kura çekilişinin 3’üncü gününde de heyecan sürdü. 300 işçinin alınacağı Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ndeki kuraya 2 bin 884 kişi katıldı. İşçi adayları ve yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren müessese önünde toplanmaya başladı. İşçi adayları ve yakınları, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in de izlediği kura çekilişini heyecanla takip etti. Daha önce kendilerine verilen numaraların yazılı olduğu şans toplarının, dönen küreden düşmesiyle işe girmeye hak kazanan işçi adayları büyük sevinç yaşadı. İsmi kurada çıkanlar, çiftetelli oynayarak kutlama yaptı. Bazıları da, TTK Genel Müdürü Dağdelen’in yanına gidip elini öperek teşekkür etti. Kimi işçi adayları ise, yere çökerek şansın yüzlerine gülmesi için dua ettiler.

Kura sonucu Armutçuk Maden Ocağı’nda çalışmaya hak kazanan 3 çocuk babası 28 yaşındaki Yıldıray Ayyıldız, babası Hayrettin Ayyıldız’ın 1981 yılında aynı maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitirdiğini belirterek, “Ben şehit madenci çocuğuyum. Kurada şans yüzüme güldü. Çok mutluyum. Daha önce özel sektörde çalışıyordum. Çok heyecanlıyım. Babamın çalıştığı maden ocağında işbaşı yapacağım için sevinçliyim” diye konuştu.

TTK Genel Müdürü Dağdelen ise, kuradan çıkarak sevinen işçi adaylarıyla sevindiklerini, üzülenlerle de üzüldüklerini belirterek, “Bu yeni işe girecek 3 bin işçi ile üretimi artırmayı hedefliyoruz. Üretimin artmasıyla birlikte yeni işçi alımları olabilir. Torpil olmaması için bu kuralar yapılıyor. İsterdik ki bütün işsizlerimizi işe alalım. Ama ilk hedeflenen 3 bin işçiyi bu şartlarda alarak üretimimizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde sabah 08.30’da başlayan kura çekilişi, öğle saatlerinde tamamlandı. Yarın Bartın’ın Amasra İlçesi’ndeki Amasra Müessese Müdürlüğü’nde devam edecek kura çekilişi, pazartesi günü Zonguldak merkezde bulunan Karadon Müessese Müdürlüğü’nde sona erecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!