Saat kaça kadar oy kullanılabilecek? Sandıklar saat kaçta açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Saat kaça kadar oy kullanılabilecek Sandıklar saat kaçta açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 11:49

Türkiye, Cumhurbaşkanını ve 27. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Seçimde, yurt içinde toplam 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak. Peki, oy verme işlemi saat kaçta bitecek? Sandıklar saat kaçta açılacak?

Haberin Devamı

Türkiye’nin günlerdir beklediği cumhurbaşkanı seçimi ve 27. dönem milletvekili genel seçimi, bugün yapılıyor. Vatandaşlar, Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partilerin ittifak şeklinde sandıkta yarışacağı çifte seçim için sabah saat 08.00’den itibaren oy kullanmaya başladı. Peki, oy verme işlemi saat kaçta bitecek, sandıklar saat kaçta açılacak?

Seçimde oy verme saatlerine ilişkin YSK kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. 16 Nisan referandumuna göre saatler değişti. Tüm yurtta oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

SANDIKLAR KAÇTA AÇILACAK?

Türkiye genelinde sandıklar saat 17.00’de kapanacak ve ardından YSK tarafından sayım işlemine geçilecek. Sandık başkanı ile yardımcılar ile görevliler tarafından sayılmaya başlanacak olan oyların sayımının 23:00'a kadar sürmesi bekleniyor. YSK’nın yasağı kaldırmasıyla birlikte sayım sonuçları kamuoyuyla da paylaşılacak.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!