Oturdukları ilçeye hizmet edemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Oturdukları ilçeye hizmet edemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir başka ilçede oturan belediye başkanları, yaşadıkları ilçenin belediyelerini değerlendirdi.

İstanbul'da belediye başkanlarından 7'si bir başka ilçede ikamet ediyor: Beylerbeyi'nde oturan Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler, Mecidiyeköy'de oturan Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban, Bağcılar'da oturan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Fatih'te oturan Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, Bakırköy'de oturan Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih'te oturan Eminönü Belediye Başkanı Lütfü Kibiroğlu ve Pendik Güzelyalı'da oturan Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce.

Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık: Fatih Silivrikapı'da bir kooperatife üyeydim. Seçilip seçilmeyeceğimi bilmediğim için, seçimlerden 15 gün önce bu eve taşındım. Zamanımın çoğu belediyede geçtiği için hem kendi evimde hem de Bağcılar'da oturan annemin yanında kalıyorum. Annem, Bağcılar Belediyesi'nin hizmetlerinden çok memnun. Kendi evimin bulunduğu Silivrikapı ise, Fatih'in kenar semti. Kimse uğramıyor. 18 Nisan'a kadar belediye hizmetleri çok kötüydü.

Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler: Evim Beylerbeyi'nde Üsküdar’a bağlı . Bu arkadaşlarla sürekli karşılaşacağım için yorum yapmam doğru değil. Ama vatandaş olarak çok şey bekliyorum.

Kağıthane Belediye Başkanı Arif Calban: Sıradan vatandaş olarak dahi bu konuda bir şey söylemem doğru değil. Vatandaş söyleyeceğini seçimde söylemiş.

Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce: Kasım 1992'de Tuzla Belediye Başkanı seçildim. O zaman Güzelyalı'daki evim Tuzla'ya bağlıydı. 1994 yerel seçiminden önce Güzelyalı, siyasi bir hesapla Pendik'e bağlandı. Beni Tuzla'dan ayıranlar utansın. Güzelyalı Mahallesi, Tuzla'ya 200 metre, Pendik'e ise, 5 kilometre uzaklıkta. Oturduğum ilçenin başkanından halk benden ne bekliyorsa onu bekliyorum.

Eminönü Belediye Başkanı Lütfü Kibiroğlu : 11 yıldır Çapa'da oturuyorum. Önceden haftada iki kere çöp kamyonu geçiyordu. Son dönemde günde iki defa çöp almaya başladılar. Yine de sokakların temiz olduğunu söyleyemem. Sokak aralarına ve kaldırımlara da gelişigüzel ağaç dikildi. İlk bakışta hoş görünüyorsa da kaldırımda yürüyemez hale geldik. Ağaçlar dikildiğinden beri hanımımla kolkola dolaşamıyoruz. Fındıkzade'de Çukurbostan'da eğitim parkı yapılması da güzel ama otopark sorunu çok ciddi boyutta. En azından zemine bir otopark yapılması gerekirdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş: Florya Şenlikköy’de oturuyorum. Sokağımızda bir sıkıntı yok. Çevre düzenlemesi iyi. Herkes çöp günlerine riayet ediyor. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ahmet Bahadırlı’ya teşekkür ediyorum. Yalnız Yenibağlar Sokak’tan E-5’e çıkış noktasında Karayolları koruma bandı üzerine ağır tonajlı vinçlerin park etmesi sonucu orası vinç parkına dönüştü. Karayolları’yla Belediye’nin bu konuyu çözümlemesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!