Otoriter rejimin ilanı

Güncelleme Tarihi:

Otoriter rejimin ilanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 01:41

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki günkü açıklamalarını, “30 Mart sonrası için otoriter rejimin resmen ilanıdır” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hamzaçebi, Erdoğan’ın yeni başbakanlık binası ve Facebook kullanımına ilişkin sözlerine de “Demokrasi adına dehşet verici” tepkisini gösterdi. Dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi’nin değerlendirmeleri özetle şöyle:

MEKTUPLARI DA OKUTUR

(Erdoğan’ın Facebook, YouTube’un kapatılmasına ilişkin sözlerine) Vahim bir açıklamadır. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu, iletişim, haberleşme özgürlüğüne müdahaledir, onu yok etmektir. Yarın posta yoluyla gönderilen mektupların hükümetin görevlendirdiği kişiler tarafından okunması bile gündeme gelebilir. Hükümet yasa dışı dinlemeler yapıldığına inanıyor ise bununla hukuk içinde mücadele etmesi gerekir.

(Erdoğan’ın, Atatürk Orman Çiftliği’nde yaptırılan Başbakanlık binasına ilişkin yargı kararına yönelik değerlendirmesine ilişkin) Hukuk, kanun tanımayan bir Başbakan. Tek adam yönetimi. 30 Mart sonrası için otoriter rejimin resmen ilan edileceğinin işaretlerini veren bir Başbakan. ‘Sırada Yargıtay, Danıştay var. 17 Aralık’a kadar kendi emrime aldığımı sandığım yargı meğer benim emrimde değilmiş, o nedenle 30 Mart’tan sonra bunları benim denetimime alacak kanunları çıkartacağım’ diyor. Ama 30 Mart’ta o desteği sandıktan alamayacak. Sandıktan demokrasi, hak ve özgürlükler çıkacaktır.

BAŞKA HATLAR DA VARMIŞ

Haberin Devamı

(Erdoğan’ın gazete sahipleriyle yaptığı iddia edilen konuşma kayıtlarının sorulması üzerine) Biz sadece ‘Alo Fatih’ hattı var sanıyorduk ama başka hatlar da varmış.

Başbakan medya üzerinde büyük bir baskı kurdu. Bu da yetmedi, sosyal medya üzerinde de baskı kurdu. Başbakan’ı eleştiren bir tweet atan gazeteci işinden oldu. Başbakan Facebook’u, YouTube’u kapatmaktan söz ediyor. Bu, demokrasi adına dehşet verici bir olay. İnternet yasakları yetmedi daha ileri adımlar atacağını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!