Otomobil sahiplerini dolandıran çete çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Otomobil sahiplerini dolandıran çete çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2008 12:27

OTOMOBİLLERİNİ satmak için gazetelere ilan veren kişileri dolandırdıkları iddia edilen 16 kişilik çete, Çorum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ‘Gitane 19’ adı verilen operasyonla çökertildi.

‘Mavişler’ adlı çetenin üyeleri 30 kentte irtibata geçtikleri kişileri otomobilleriyle birlikte önce Çorum'a davet ettiği ardından da 2-3 bin YTL kapora karşılığında vekaletnamelerini aldıkları araçları sattıkları belirtildi.

İddiaya göre, kendilerine ‘Mavişler’ adı veren çete üyeleri Çorum, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, Manisa, Samsun, Tokat, Yozgat, Kayseri, Van, Sinop, Erzurum, Afyon, Kocaeli, Karabük, Batman, Trabzon, Antalya, Adıyaman, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Bursa, Hatay, Adana, Giresun, Bitlis, Kırklareli, Malatya, Bolu ve Kilis'ten ulusal gazetelere ve internetteki web sitelerine otomobil satış ilanı veren 106 kişiyle telefonla irtibata geçti. Kendilerini işadamı olarak tanıtan çete üyeleri, hem görüşmek hem de tanışmak için kurbanlarını Çorum'a davet etti. Çorum'a gelen araç sahiplerini de güvenlerini kazanmak için lüks restoranlarda yemeğe götürdü. Dolandırıcılar, burada yapılan görüşmede 2-3 bin YTL kapora karşılığında noter kanalıyla araç satış vekaletnamesini aldıkları kişilere, anlaştıkları bedeli de bir ay içinde banka havalesiyle kendilerine gönderecekleri güvenini verdi. Sonra da kandırarak aldıkları otomobilleri Samsun, Amasya ve Çorum'daki galerilere satarak yaklaşık 2 milyon YTL'lik vurgun yaptı.

Kendilerini işadamı olarak tanıtan dolandırıcılardan verdikleri sürede parayı alamayan mağdurların şikayeti üzerine harekete geçen Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 7 ay süren teknik takip sonunda çete üyelerinin ev ve işyerlerine sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. İspanyol çingenesi anlamına gelen ‘Gitane 19’ adı verilen operasyonda çetenin lideri konumundaki Şeref Maviş (45) ile birlikte C.M., M.M., K.M., Ö.G., C.G., A.B., K.G., S.D., H.G., E.T., M.A.Ş., Ç.G, N.Ç., M.K. ve H.T. gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 tüfek, 34 fişek, 1 tabanca şarjörü, 15 oto satış sözleşmesi, 23 senet, 9 vekaletname, 4 oto ruhsatı, 2 not defteri, 1 çek ve 2 boş tapu senedi ele geçirildi.

Yapılan sorgulamalarda çete üyelerinin 7 ay içinde kandırdıkları 70 kişiye ait otomobili sattıkları, daha önce de aynı yöntemle 36 kişiyi de dolandıran şahıslardan 7’sinin ise farklı suçlardan tutuklandığı anlaşıldı. 3 gün gözaltına bulundurulan 16 zanlı, bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında nöbetci mahkemeye sevkedildi. Bu arada Mavişler adı verilen çeteye 2005 yılında da otomobil dolandırıcılığı suçundan operasyon yapıldığı ve yakalanan 17 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!