Otomobil kamyonun altına girdi: 4 ölü, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil kamyonun altına girdi: 4 ölü, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 16:53

SİVAS’ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında otomobilin, ters şeride geçerek tomruk yüklü kamyonun altına girmesi sonucu meydana gelen kazada otomobilde bulunan 4 kişi öldü, kamyon şoförü ise yaralandı. Olay yerinde otomobil sürücüsünün babasına telefonla ulaşan polis müdürü, ölüm haberini ancak 3’üncü kez aradığında söyleyebildi.

Haberin Devamı

Sivas- Ankara karayolunun 35’inci kilometresinde saat 13.00 sıralarında meydana gelen kazada, Sivas’tan İzmir’e giden Muhammet Yaşar yönetimindeki otomobil, Ordu'dan Gaziantep’e giden 35 yaşındaki Metin A. yönetimindeki tomruk yüklü kamyonun altına girdi. Otomobilin kontrolden çıkarak, duble yolda karşı yönden gelen kamyonun şeridine girmesi sonucu meydana gelen kazada, otomobil sürücüsü Muhammet Yaşar, Sivas’ta askerlik yapan ve bugün yemin töreni olan 20 yaşındaki Özgür Şahin, 34 yaşındaki İhsan Şahin ve 28 yaşındaki Suna Şahin enkaza dönen otomobilde parçalanarak can verdi. Yaralanan kamyon şöförü Metin Alanlı ise ambulansla Yıldızeli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Olay sonrası kaza yerine polis, jandarma, sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kamyonun altında yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobili ayırmak için ekipler yaklaşık 2 saat çalıştı. Kamyonla birbirine geçen ve tanınmayacak hale gelen otomobil demir makaslarıyla kesilerek itfaiye ve iş makinelerinin yardımıyla diğer araçtan ayrılabildi. Otomobilin ayrılmasından sonra içinde bulunan parçalanmış cesetler ekipler tarafından çıkarılarak ceset torbalarına alınıp ambulanslara konuldu. Sivas Valisi Ali Kolat, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaza nedeniyle Sivas- Ankara yolunun bir bölümü ulaşıma kapanırken trafik kontrollü olarak sağlandı.

Haberin Devamı

YEMİN TÖRENİNDEN İZNE GİDİYORDU

Vatani görevini yapmak için Sivas’a gelen Özgür Şahin’in acemilik eğitimini tamamlayarak bugün General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda düzenlenen törende yemin ettiği belirtildi. Şahin’in yemin töreni sonrası 10 günlük dağıtım iznine ayrılarak ailesinin yaşadığı İzmir’e gitmek üzere bu ilden gelen yakınları ve arkadaşının bulunduğu otomobile binerek kazadan yaklaşık 20 dakika önce kent merkezinden hareket ettikleri bildirildi. Kaza sırasında ölen erin üzerinde askerlerin giydiği haki renkli fanila bulunurken, eğitiminde kullandığı askeri kıyafet ve botunun da yola savrulduğu görüldü. Askeri kıyafetler olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından alındı. Kazayla karışan kamyon şoförü Metin Alanlı’nın ise aracı banka kredisiyle 3 gün önce satın aldığı ve ilk seferine çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

POLİS MÜDÜRÜNDEN ACI TELEFON

Kaza yerinde uzun süre cesetlerinçıkarılamaması sonucu, ölenlerin kimlik bilgileri elde edilemedi. Araçtan fırlayan otomobil ruhsatından yola çıkan ekipler sürücü Muhammet Yaşar’ın İzmir’de yaşayan babası İlhan Yaşar’a ulaştı. Sivas Bölge Trafik Şube Müdürü Fatih Sarıyıldız, ilk telefonda oğlunun içinde bulunduğu otomobilin kazaya karıştığını ve içindekilerin yaralı olduğunu söyledi. Bir süre sonra tekrar telefon açan Sarıyıldız, otomobildekilerin durumunun ağır olduğunu ve bir an evvel Sivas’a gelmeleri gerektiğini ifade etti. Baba İlhan Yaşar’a tekrar telefonla ulaşan Fatih Sarıyıldız, kazada otomobilde bulunan herkesin hayatını kaybettiğini güçlükle söyleyebildi.

Haberin Devamı

DİĞER KAMYON ŞOFÖRÜ GÖRDÜ

kazaya karışan kamyonla birlikte Ordu’dan yola çıkan arkadaki diğer kamyonun şoförü Atakün Ü., olay sırasında otomobilin karşı yönden geldiğini ve birden yalpa yaparak duble yolda kamyonun şeridine girdiğini, yaklaşık 15 ton yükü bulunan kamyonun ise durumayarak otomobili altına aldığını söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırkan cesetler otopsi için Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!