Otomobil ile otobüs çarpıştı: 3 ölü, 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 3 ölü, 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 07:58

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde şerit ihlali yapan otomobil, otobüsle çarpıştı. Kazada, yıllık izinden dönen Uzman Çavuş Teyfik Tekeli ile eşi Tennzile ve bir yakınları yaşamını yitirdi, 9 kişi yaralandı.

Memleketi Niğde'de yıllık iznini geçiren Eğridir Dağ Komando Okulu'nda görevli Uzman Çavuş Teyfik Tekeli, bugün ailesiyle birlikte görev yerine dönmek üzere yola çıktı. Teyfik Tekeli yönetimindeki 32 FK 358 plakalı otomobil, saat 21.30 sıralarında Şarkikaraağaç- Beyşehir Karayolu'nun 10'uncu kilometresine geldiğinde, şerit ihlali yaptı, karşı yönden gelen 36 yaşındaki Sedat Oruç yönetimindeki 34 PFR 21 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı.

Otomobil hurdaya dönerken, içinde 46 yolcusu bulunan otobüs yolun sol tarafına savruldu. Ön kısmı köprüden aşağı sarkan, arka kısmı ise yaklaşık 2 metre yukarıya kalkan otobüsün aşağıya düşmemesi büyük bir faciayı önledi.

Kazada, otomobil sürücüsü Teyfik Tekeli ile yanındaki eşi 31 yaşındaki Tenzile ve yakınları 14 yaşındaki Gül Kula yaşamını yitirdi. Otomobilde bulunan 12 yaşındaki Tuğçe Tekeli, 7 yaşındaki Mahmut Can Tekeli ve Abdullah Kula ile otobüsteki yolculardan Erday Filiztekin, İmhan Kodaman, Samet Oğuz, Türkan Kodaman, Saadet Karal, Fevzi Kalkan yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Şarkikaraağaç ile Isparta'daki çeşitli hastanalere kaldırılarak tedaviye alındı.

Araç içerisinde sıkışan Uzman Çavuş Tekeli ve eşi Tenzile'nin cesetleri ise uzun uğraşlar sonucu çıkarılabildi.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan karayolu, araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!