Otomobil fiyatına güvercin

Güncelleme Tarihi:

Otomobil fiyatına güvercin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 11:19

Konya’da takla atma özelliği bulunan güvercinler, 15 bin TL’ye kadar alıcı buluyor. Konya Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Muhammed Delice, “Taklanbaç, Enseli, Muro, Miski Arap ve Sebab cinsi güvercinler, yaklaşık 100 metre kadar yükseklikte uçarken, havada 10 ila 20 kez takla atabiliyor. Güvercinlere takla atma özelliğine, rengine ve duruşuna göre fiyat biçiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Muhammed Delice, meraklılarının takla atan güvercinlere büyük önem verdiğini, bu nedenle yurt dışından güvercin ithal ettiklerini söyledi. Özellikle Irak ve Suriye’den güvercin getirdiklerini belirten Delice, şunları anlattı:
“Buralardan getirdiğimiz güvercinler, Türkiye’de fazla bulunmuyor. Bu yüzden de fiyatları yüksek. Taklanbaç, Enseli, Muro, Miski Arap ve Sebab türü güvercinler, yaklaşık 100 metre kadar yükseldikte uçarken 10 ila 20 kez havada takla atabiliyor. Güvercinlere, takla atma özelliğine, rengine ve duruşuna göre fiyat biçiliyor. 2 bin 500 TL’den başlayıp, 15 bin TL’ye kadar satılıyor.”

Kuşları ihale usulü veya internet aracılığıyla sattıklarını kaydeden Muhammed Delice, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Güvercinleri dernek binamızda ihale usulüyle satıyoruz. İl dışından gelen müşteriler de oluyor. Bazen günlük 30- 40 bin liralık satış gerçekleşiyor. İnternet üzerinden de satış yapabiliyoruz. Güvercin sevmek bir hastalık. O yüzden güvercin tutkunları bazen bir otomobil fiyatına güvercin satın alıyor. Şu an benim de 200’ü yavru olmak üzere 450 kuşum bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!