Otogarda dolandırıcılık iddiası

Güncelleme Tarihi:

Otogarda dolandırıcılık iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 09:59

Kurban Bayramı nedeniyle Adana'ya gitmek üzere bir firmadan bilet alan yolcular, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda saatlerce beklemelerine rağmen otobüsleri gelmeyince dolandırıcılık iddiasıyla polise başvurdu.

Adana'ya gitmek üzere bilet aldıkları seyahat şirketinin peronuna gelen 100'ün üzerindeki yolcu, hareket saati geçmesine rağmen otobüsleri gelmeyince firma görevlilerine nedenini sordu.
Görevlilerden “otobüs gelmek üzere”, “trafik yoğunluğundan otobüs gecikti” ve “otobüsümüz kaza yaptı, başka bir araç ayarlıyoruz” gibi cevaplar alan yolcular, saatler ilerledikçe görevlilerle tartışmaya başladı. Bir süre sonra da firma görevlileri, ortadan kayboldu.
Yolcuların şikayeti üzerine olay yerine gelerek seyahat şirketinin içinde ve peronda bekleyen yolcuların ifadesine başvuran polis, araştırma yapmalarına rağmen firma görevlilerine ulaşamadı.
Yolculardan Emin Bayram, bayram ziyareti için eşiyle birlikte Adana'ya gitmek için 10 gün önceden bilet aldığını, normalde 35-40 YTL olan bilete 50 YTL ödemek zorunda kaldığını belirterek, ”Dolandırıldığımızı anlayınca başka bir firmadan otobüs ayarladık. Bu şekilde gitmeye çalışacağız. Bizi perişan ettiler” dedi.
Tekirdağ'da vatani görevini yaptığı birliğinden izinli olarak İstanbul üzerinden Adana'ya gitmek isteyen Ali Akgeyik de, “Dün sabahtan beri buradayım. Dolandırıldık” diye konuştu.
Yolcuların bir bölümü firmada görevlileri beklerken, bir bölümü de başka otobüs şirketlerinden aldıkları biletlerle Adana'ya gitmeye çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!