Otobüs cinayetinde katil koca tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Otobüs cinayetinde katil koca tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 14:15

İSTANBUL'dan Ağrı'ya giden eşi 35 yaşındaki Mahkün Unutmaz'u, İzmit Şehirlararası Otobüs Terminali'nde inmeye ikna edemeyince otobüsün içinde çocukları 8 yaşındaki Vasfican'ın gözleri önünde tabancayla 5 el ateş ederek öldüren 40 yaşındaki Sezai Unutmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Babasının annesini öldürmesine şahit olan ve yaşadığı şoku atlatamayan Vasfican'a psikolog desteği veriliyor.

Şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Sezai Unutmaz'dan boşanmak için dava açan Mahkün Unutmaz, dün sabah oğlu Vasfican ile birlikte, İstanbul'dan, memleketleri Ağrı'ya gitmek üzere bir firmaya ait 34 JSM 004 plakalı yolcu otobüsüne bindi. Otobüs İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde mola verdi. Mahkün Unutmaz, diğer yolcularla birlikte hareket saatini beklerken, İstanbul'dan otomobille gelen eşi Sezai Unutmaz da telaşla hareket etmek üzere olan otobüse bindi. Sezai Unutmaz, bir süre “Gitmekten vazgeç. Tamam herşey daha iyi olacak. İn şu otobüsten. Evimize gidelim. Davanı da geri çek” gibi cümlelerle, kendisini terk eden eşini ikna etmeye çalıştı. Ancak Mahkün Unutmaz, ayrılmakta kararlı olduğunu söyleyince cinnet geçiren Sezai Unutmaz, belinden tabancasını çıkararak, yan koltukta oturan çocuğunun gözü önünde eşi Mahkün Unutmaz'a kurşun yağdırdı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Mahkün Unutmaz olay yerinde yaşamını yitiriken, babasının annesini öldürmesini şahit olan Vasfican şoka girdi.

Cinayetin ardından diğer yolcular tarafından dövüldükten sonra polise teslim edilip gözaltına alınan Sezai Unutmaz, sorgusu tamamlandıktan sonra bugün Adliye'ye sevk edildi. Sezai Unutmaz'un poliste ve çıkarıldığı mahkede susma hakkını kullanarak konuşmak istemediği öğrenilirken, sadece “Gitmekten vazgeçseydi bunlar olmayacaktı. Bir anlık öfkemin kurbanı oldum” dediği öğrenildi. Sezai Unutmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Babasının annesini 5 kurşunla vurarak öldürmesine saniye saniye yaşayan ve şok geçiren minik Vasfican ise psikolog desteğinde bile ifade veremedi. Sürekli ağlayan ve İstanbul'dan gelen yakınlarına teslim edilen Vasfican'a psikolojik destek verilmeye devam edileceği bildirildi.
Eşinin uzun süredir şiddet uyguladığı iddia edilen Mahkün Unutmaz'ın yakınlarına sık sık, “Bunlara dört çocuğum için katlanıyorum” diyerek sabrettiği, 4 ay önce de “Artık dayanamıyorum” diyerek boşanma davası açtığı anlaşıldı. Mahkün Unutmaz'ın, diğer çocuklarını İstanbul'da bırakıp, en küçük çocuğu Vasfican'la memleketi Ağrı'ya gitmek istediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!