Otobil’in ses getiren hediyeleri

Güncelleme Tarihi:

Otobil’in ses getiren hediyeleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2005 00:11

Hürriyet Otoyaşam olarak birincisini geçen yıl düzenlediğimiz, ikincisini ise 21 Eylül’de başlattığımız, ‘Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri’ yarışması ‘Otobil’ verdiği ödüller ile büyük ilgi görüyor. Sektörlerinin önde gelen firmaları, tüketicilerin beğeniyle karşıladıkları ürünleriyle Otobil yarışmamızın hediye sponsoru oldu. Bizde bu haftadan başlamak üzere verilen ödülleri tanıtmaya çalışacağız.

85 KİŞİ HEDİYE SAHİBİ OLACAK

5 kişiye, 1 çift için WOW oteller zincirinden 6 gece ücretsiz konaklama.

10 kişiye Pirelli’den birer takım T hız grubu lastik.

5 kişiye Sony’den MV 700 araç içi portative DVD oynatıcı.

5 kişiye HP M417 fotoğraf makinesi.

10 kişiye Elektronet’ten Parrot Drive Blue araç kiti.

10 kişiye KİP’ten 250 YTL tutarında hediye çeki.

20 kişiye Petrol Ofisi’nden 100 YTL’lik hediye çeki.

20 kişiye Ziebart Ultra Boya Koruma sistemi.

Sony Araç içi Multimedia Sistemi

Elektronik devi Sony’nin araç içi multimedia sistemlerinin son ürünlerinden biri olan MV 700 HR, sinema ve müzik keyfini aracınıza taşıyor. Araç içerisinde ön koltukların kafalıklarına bir düğme ile kolayca monte edilebilen sistem, arka koltukta oturanların yolculuklarını sıkılmadan geçirmesini sağlıyor. Sadece araç içinde değil, araç dışında da sürekli yanınızda taşıyabileceğiniz multimedia sistemi, hafifiliği ve desteklediği format türleri ile dikkat çekiyor. 7 inçlik ekrana sahip olan ürün, DVD, DivX, VCD, CD, MP3 ve JPEG formatlı dosyaları çalabiliyor. Memory Stick yuvası sayesinde, taşınabilir diskin içinde bulunan ve desteklediği formatlardaki dosyaları da oynatabiliyor. İstenildiği taktirde kızılötesi kablosuz kulaklıklığı da destekleyen ürün, koltuk kafalıklarından kolayca sökülebiliyor.

Pirelli T hız grubu lastik

P400 Aquamile: Kilometre performansı, dayanıklılık, düzenli aşınma ve konfor konusundaki tüketici istekleri ile Türkiye yol koşulları dikkate alınarak özel olarak tasarlanmış. Artırılmış diş derinliği ile sınıfının en derin dişli lastiğidir. Bu özelliği uzun ömür ve dayanıklılık sağlar. Yüksek su tahliyesi yapabilme özelliği taşır ve konforlu bir sürüş sunar. Geniş basma yüzeyi, tutunma ve sürüş kararlılığında üstün performans ve düzgün aşınma sağlarken, 4 mevsimde güvenle kullanım olanağı sunuyor.

P2500 Euro: P2500 Euro, dört mevsim güvenli bir sürüş hakimiyeti sağlar. Düşük sıcaklıklarda, hatta hafif karlı yollarda mükemmel bir yol tutuşu sergiler.Çekici taban ve yanak tasarımıyla küçük ve orta boy otomobillerde kendi tarzını yaratmak isteyen sürücüler için ideal seçimdir.

P3000 Energy: Yakıt tasarrufu ve çevreye duyarlılık en önemli 2 özelliğidir. Konfor ve kilometre randımanı sunar. Mükemmel bir yol tutuşu ve sürüş kolaylığı sağlar. Güvenliği ön planda tutar. Pirelli’nin yeni nesil ‘yeşil lastiği ‘ T ve H hız sınıfına dahil araçlara takılmak üzere uluslararası pazar için üretilmiş bir üründür.

Ziebart Ultra Boya Koruma sistemi

Kullanılmış otomobillerin matlaşmış ve donuklaşmış boyasını tekrar ilk günkü parlak-lığına ve canlılığına getirmek ve sonra da o şekilde korumak üzere tasarımlanmış olan Ziebart Boya Parlatma ve Ultra Koruma Sistemi 3 etapta uygulanır. Önce otomobilin dış yüzeyleri özel temizleyici maddelerle temizlenip yapışmış atık maddeler temizlenir. Boya yüzeyindeki matlaşma ve fırça ile yıkamadan doğan yüzeysel çizikler Ziebart’ın patentli maddeleri ile yine özel bir makine kullanarak giderilir. İkinci etapta boya, parlaklık arttırıcı bir madde ile renk ve parlaklık bakımından ilk günkü durumuna getirilir. Üçüncü etapta ise boya yüzeyi, özel bir aletle uygulanan Ziebart’ın Ultra Boya Koruma Maddesi ile kaplanır. Bu madde, yaz aylarında boyayı sarartıp solduran zararlı güneş ışınlarını bloke eden özel bir ultraviyole filtresi içerir. Kışın ise boyayı yağmur, çamur, hava kirliliği gibi aşındırıcı ve tahrip edici etkilerden korur, Ziebart’a ait özel formülü sayesinde asit yağmurlarını nötralize ederek bu yağmurların oluşturduğu tahribatı önler. Ziebart Ultra Boya Koruma Sistemi, otomobillere Ömür Boyu Garanti ile uygulanır. Bu garantide, yılda bir defa cüzi bir ücretle yapılan bakımlarla boyanın parlaklığını yıllar boyu koruyacağı taahhüt edilir. Bu garanti sistemi, otomobil satıldığında aracın yeni sahibine de geçtiğinden otomobillerin ikinci el satış değerini de önemli ölçüde artırır.

MPV sınıfının aday otomobilleri

OPEL ZAFİRA

Adı dışında herşeyi yenilenen ikinci nesil Zafira, dinamik ve sportif görünümüyle dikkatleri üzerine topluyor. 7 kişilik oturma kapasitesi sayesinde bol çocuklu ailelere hitap eden Zafira değişken iç mekanı ile beğeni topluyor. Eski modele göre boyutları büyüyen Zafira, Türkiye pazarına 1.6 litre 100 beygir, 1.9 litre CDTi 150 beygir dizel ve 2.0 litre turbo 200 beygirlik motor seçenekleri, Essentia, Enjoy ve Cosmo donanım paketleri ile sunuluyor. Sportif ve özel OPC donanımlı versiyon ise sonbaharda Zafira ailesine katılacak. 2.0 litre turbo versiyonda 6 ileri menuel, 1.9 CDTi modelinde 6 ileri manuel ve Active Select, 1.8 modelinde 5 ileri Easytronic, 1.6 Twinport modelinde ise 5 ileri manuel vites seçenekleri bulunuyor.

hyundaı matrıx

Hyundai, MPV sınıfına Matrix modeliyle giriş yapıyor. Matrix, ergonomik ve fonksiyonel bir kabine sahip. Tasarımında ünlü İtalyan dizayn markası Pininfarina imzası taşıyan Matrix, ilk bakışta yüksek sürüş pozisyonu, yola hakimiyeti tam anlamıyla sağlayan geniş ön camıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hyundai Matrix, 1.5 litre 102 beygir CRDi dizel ve 1.6 litre 103 beygir benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle ithal ediliyor. Hyundai Matrix, Türkiye’ye GL ve GLS olmak üzere iki ayrı donanımla ithal ediliyor.

MERCEDES B SERİSİ

Mercedes-Benz’in ilk kez 2002 yılında tanıttığı yeni Sports Tourer konseptinden türetilen B Serisi Haziran ayında tüm Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu. Mercedes S Serisi kadar geniş arka diz mesafesi sunan B Serisi, 544 litrelik bagajının 2 bin 245 litreye kadar artırılabilmesi sayesinde fonksiyonel bir araç olduğunu gösteriyor. B Serisi’nde 1.5, 1.7, 2.0 litre ve 2.0 litre turbo 193 beygir benzinli, 1.8 litre ve 2.0 litre dizel olmak üzere toplam 6 motor seçeneği bulunuyor.

RENAULt SCENIC

Renault’un Megane ailesinin bir üyesi olan Scenic, abisi Renault Espace’nin genlerinden üretildi. Uzun ve kısa olmak üzere iki farklı karoser seçeneği sunan Renault Scenic, çeşitli güçlerde benzinli ve dizel motor seçeneklerine de sahip. İleri teknoloji ürünü konfor ve güvenlik sistemleriyle sınıfının en güvenli araçlarından biri olan Renault Scenic’te, 1.6 litre 115 beygir ve 2.0 litre 138 beygir benzinli, 1.5 litre 82 beygir dizel olmak üzere toplam 3 motor seçeneği bulunuyor. Scenic’te Authentique, Privillege, Dynamique ve Exception isimli 4 farklı donanım seçeneği sunuluyor.

seat altea

Seat’ın yeni tasarım şefi Walter da Silva tarafından yaratılan ve Seat’ın yeni yüzü olan Altea, sınıfının en sportif görünüme sahip otomobillerinden biri. Toledo ve Leon modellerinin tasarımına da öncülük eden Altea’da 1.6 litre 102 beygir, 2.0 litre 150 beygir benzinli, 1.9 litre 105 beygir 2.0 litre 140 beygir dizel olmak üzere toplam 4 motor seçeneği bulunuyor. 1.6 litre ve 1.9 litrelik motorlarda 5 ileri şanzıman bulunurken, diğer motor seçeneklerinde tiptronik ve DSG şanzıman seçenekleri yer alıyor. Altea’nın donanım seçenekleri ise Referance ve Stylance olmak üzere ikiye ayrılıyor.

fıat ıdea

Fiat’ın MPV segmentindeki temsilcisi Idea, küçük boyutları ve sunduğu geniş iç mekanı ile sınıfının dikkat çeken otomobilleri arasında yer alıyor. Tasarımında konforun yanı sıra, işlevselliğin ön planda tutulduğu Idea’da koltuklar, 32 farklı konumda ayarlanabiliyor. Bagaj kapasitesi 320 litre olan aracın, koltuklar yatırıldığında yükleme hacmi 1420 litreye kadar çıkıyor. Fiat Idea’da ‘Konfor’, ‘Güvenlik’ ve ‘Stil’ Paketi olarak adlandırılan üç ayrı donanım paketi bulunuyor. Fiat Idea’nın 1.4 litre 95 beygir benzinli ve 1.3 litre 70 beygir Multijet turbo dizel motor versiyonları bulunuyor.

KIA CARNIVAL

Daha büyük boyutlarıyla Kia Carens’in abisi sayılabilecek Kia Carnival, sadece dizel motorla satışa sunuluyor. Tek donanım paketi ile gelen Carnival’da otomatik vites standart olarak bulunuyor. Konfor ve güvenlik donanımı açısından, zengin bir aksesuar listesine sahip olan Kia Carnival, sunduğu konfor ile yolcularını rahat ettirmeyi başarıyor. 7 kişilik olan Kia Carnival, geniş iç hacmi, rahat kullanımı ve neredeyse bir ticari van kapasitesine ulaşabilen bagaj hacmiyle dikkat çekiyor.

mıtsubıshı grandıs

Mitsubishi, Grandis modelinde bir aile otomobili ile spor otomobil kavramlarını bir araya getiriyor. Geleneksel MPV’lere oranla daha uzun ve alçak olan yapısı, Grandis’i MPV sınıfındaki rakiplerinden farklı kılıyor. 6 veya 7 kişilik konfigürasyonu ve ‘Hide&Seat’ isimli üçüncü koltuk sırası aracın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Grandis’de 2.4 litre hacminde ve 165 beygir gücünde bir motor bulunuyor. Grandis Türkiye’ye Intense isimli tek donanım seçeneği ile getiriliyor.

FORD FOCUS C-MAX

Ford Focus’un platformu üzerinde geliştirilen C-Max, benzinli ve dizel motor seçenekleri ve çeşitli seviyelerde konfor ve güvenlik donanımları sunuyor. 1.6 litre benzinli 100 ve 115 beygir, 1.6 litre 110 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan C-Max, CVT otomatik şanzıman opsiyonunu sadece dizel versiyonda sunuyor. 5 koltuk kapasiteli Ford Focus C-Max, özellikle başarılı işçiliği, performanslı motorları ve binek otomobilleri aratmayan başarılı yol tutuş özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bu başarılı yol tutuş performansında, sahip olduğu bağımsız arka süspansiyonun payı büyük.

mazda 5

Mazda’nın MPV segmentindeki temsilcisi Premacy’nin yerine geçen Mazda 5, tasarımı ve özellikleri ile sınıfın yeni modellerinden birisi. Büyük MPV görünümüne rağmen kompakt boyutları ile dikkat çeken Mazda 5, Türkiye’ye 2.0 litre 146 beygir gücündeki tek motor seçeneği ile getiriliyor. Aracın yanlarına yerleştirilen sürgülü arka kapılar araca inip binmeyi kolaylaştırıyor. 7 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Mazda 5’te tek donanım seçeneği bulunuyor. Mazda 3 platformu üzerinde geliştirilen araç 5 ileri vitese sahip.

VW GOLF PLUS

Volkswagen’in Golf platformu üzerinde geliştirdiği MPV sınıfındaki yeni modeli Golf Plus, üç farklı motor ve üç farklı donanım seçeneği ile satılıyor. Yüksek oturma pozisyonu ve tamamen kendine özgü kabin tasarımıyla dikkat çeken Golf Plus, birçok değişkenliği ve fonksiyonelliği içerisinde barındırıyor. Golf Plus’ta ikisi benzinli biri dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği bulunuyor. Benzinli motorlar 1.6 litre 102 ile 115 beygir güç üreten seçeneklerle sunuluyor. Dizel motor seçeneği ise 2.0 litre hacminde ve 140 beygir güç üretiyor. Araçta Primeline, Midline ve Comfortline olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği bulunuyor.

TOYOTA COROLLA VERSO

Bu sınıftaki tek yerli araç olan Toyota Corolla Verso, Avrupa pazarı için sadece Toyota Adapazarı Fabrikası’nda üretiliyor. Yenilikçi tasarımı ve performanslı motorlarıyla ön plana çıkan Toyota Corolla Verso’da 1.6 litre 110 beygir, 1.8 litre 129 beygir benzinli ve 2.2 litre 136 beygirlik dizel motor bulunuyor. Sınıfının 7 koltuklu otomobillerinden birisi olan Verso’nun sadece 1.8 litrelik motora sahip versiyonunda MMT isimli otomatik vites sunuluyor. Ayrıca Verso, Comfort ve Elegance olmak üzere iki farkı donanım seçeneğine sahip.

cıtroen c8

Citroen’in MPV’si C8, 2.0 litre 110 beygir dizel, 3.0 litre 208 beygir ve 2.0 litre 138 beygir benzinli motor seçeneklerine sahip. Citroen C8, Xsara Picasso’dan daha büyük boyutları, yenilikçi tasarımı ve geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. 7 kişiye yeterli genişlikte yaşam alanı sunan C8’in konsolu merkezi bir biçimde ortada konumlandırılmış. Citroen C8, geniş bir güvenlik ve konfor donanımının yanı sıra, elektrikli sürgülü kapılara da sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!