Otobanda yarış pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Otobanda yarış pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 07:52

ADANA’da, alkol alıp otobanda yarış yapan gençlerin içinde bulunduğu otomobil, bir kamyon ve yolcu otobüsüne çarptıktan sonra takla attı. Kazada, 2 kişi ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) girişi yakınlarında meydana geldi. Otoyolda yarış yapan araçlardan 30 yaşındaki Yusuf Yolaç yönetimindeki 01 LD 123 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir kamyona, daha sonra da 52 yaşındaki Mehmet Gümüş yönetimindeki Hatay’dan Balıkesir’e giden 34 HTS 01 plakalı yolcu otobüsüne çarptı.

Çarpmanın etkisiyle taklalar atan otomobil, yaklaşık 200 metre sonra bariyerlere çarparak durabildi. Kazada, hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücü Yusuf Yolaç ile yanındaki 29 yaşındaki Murat Özçelik ağır yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Can-Kur ekipleri tarafından araçtan çıkarılarak, ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumları ağır olan iki yaralı hemen ameliyata alındı.

Haberin Devamı

Polis tarafından, kazaya yapan otomobilde yapılan incelemede boş ve dolu bira şişelerine rastladı. Alkollü oldukları belirlenen Yolaç ve Özçelik’e, daha önce de aşırı hız nedeniyle işlem yapıldığı bildirildi.

Kazaya karışan otobüsün şoförü Mehmet Gümüş, otomobilin aşırı süratli olduğunu ve kazandan birkaç dakika önce de kendilerini solladığını belirterek, “Ben saatte 110 kilometre hızla ilerliyordum, benim yanımdan çok hızlı geçti. Birden beni solladı. Az ilerde de kamyona çarpıp, önüme düştü” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!