Oto yıkamacılara gün doğdu

Güncelleme Tarihi:

Oto yıkamacılara gün doğdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 09:44

İstanbullular bu sabah kalktıklarında, araçlarını çamurla kaplanmış halde buldu.

Haberin Devamı

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan yağmur tozla birleşince adeta gökten çamur yağdı. Bu durumdan en çok etkilenen ise araç sahipleri oldu. Araçlarının üstü çamurla kaplanan sürücüler soluğu oto yıkamacılarda aldı. Oto yıkamacılarda sabah erken saatlerden itibaren sıra oluştu. Bir oto yıkamacı, "Çamur yağsın ki bize iş gelsin, sabahtan beri 10 tane yıkadık “dedi. Bir araç sahibi ise durumdan şikayet ederken "Daha dün sabah yıkatmıştım. Bugün yine yıkatmaya geldik “diye konuştu. 

KOCAELİ BÖLGESİNDE SARI ÇAMUR YAĞDI

Dün bahar havası yaşanan Kocaeli Bölgesi’ne bu sabah saatlerinde çamur yağdı. Gökyüzünün toz bulutuyla kaplanarak sarı bir renk aldığı bölgede çamur yağmasının, Güney rüzgarlarıyla sürüklenen tozların atmosferde asılı kalmasından kaynaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kocaeli bölgesinde bu sabah uyananlar araçların üzerinin sarı renkli çamurla kaplandığını görünce şaşırdı. Bir ara çiseyelen yağmura dışyarda yakalananlar da bu çamurdan nasibini aldı. Araç sahipleri yıkamacıların önünde kuyruk oluştururken, bölgede bu durumla ilk kez karşılaştıklarını söylediler.

Meteoroloji yetkilileri ise Göney rüzgarları ile Basra üzerinden gelen toz tabakasının bir süredir atmosferde asılı kalması ve bunların yağmurla birlikte aşağı inmesi sonucu bu durumun yaşandığını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!