Oto hırsızlık çetesi çökertildi.

Güncelleme Tarihi:

Oto hırsızlık çetesi çökertildi.
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul’un Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Avcılar semtlerinde çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirerek satan 10 kişilik bir şebeke yakalandı. Operasyonlarda çalıntı 20 otomobil ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını, satın aldıkları ağır hasarlı otomobillerin numaralarıyla değiştirerek, sahte plaka ve belgelerle sattıkları belirlenen Tekin Çelik ve İlhan Saygı’yı gözlem altına aldı. Bu kişilerin sorgusu sonucu Büyükçekmece’de bir eve operasyon düzenleyen polis, otomobillerin pazarlama işlerini yaptıkları tespit edilen Bayram Durmaz ve Selahattin Delli’yi 10 adet çalıntı otomobille birlikte yakaladı.

Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu, aynı şebekenin üyesi olduğu gerekçesiyle 6 kişi daha yakalanarak gözlem altına alındı. bu kişilerle birlikte de 10 adet çalıntı otomobil, çok sayıda sahte plaka ve belge de ele geçirildiğini açıklayan yetkililer, yakalananların sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedileceklerini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!