Otelin dış cephe temizliği sırasında sepetli vinç devrildi: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2019 12:17

BURSA’da bir otelin dış cephe temizliğini yapan Adil Demir (52) ile Soner Oğuz’un (42) bindiği sepetli vinç devrildi. Yaklaşık 50 metre yükseklikten düşen 2 işçi, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olay, saat 07.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi İstanbul Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Temizlik işçileri Adil Demir ve Soner Oğuz, bir otelin dış cephe temizliği için sepetli vinçle yukarı çıktı. Yaklaşık 50 metre yükseklikte temizlik yapan Demir ve Oğuz’un içinde bulunduğu vinç, bir süre sonra devrildi. Demir ve Oğuz, vinçle birlikte beton zemine düştü. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, iki işçinin de yaşamını yitirdiği saptandı.

Kazanın ardından polis ekipleri, vinç operatörü Ali A.’yı (41) gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Yapılan incelemenin ardından Adil Demir ve Soner Oğuzun cansız bedenleri, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

VİNÇ OPERATÖRÜ, ADLİYEYE GÖNDERİLECEK

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan ilk incelemede, vinç operatörü Ali A.'nin, yeterli tedbir almadığı gerekçesiyle gözaltına alınmasına karar verildi. Ali A., Demirtaş Polis Karakolu'na götürüldü. Vinç operatörü Ali A., dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ölüme neden olduğu gerekçesiyle adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan İstanbul'daki şirkete ait olduğu belirtilen vincin yetkileri ile hayatını kaybeden işçilerin bağlı olduğu temizlik şirketinin yetkililerinin de karakola gelerek ifade vereceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!