Otelci ağlayarak ifade verdi: Kendimi korudum

Güncelleme Tarihi:

Otelci ağlayarak ifade verdi: Kendimi korudum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 15:10

ADANA’da, ‘konsomatrist çalıştırma’ nedeniyle çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı otel baskınıyla ilgili olarak haklarında dava açılan otel sahibi 38 yaşındaki Ahmet Sezen ve bar işletmecisi 30 yaşındaki Ercan Bozkuş’un yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık ve aynı zamanda şikayetçi olan Ahmet Sezen, hakim karşısında ağlayarak ifade verdi.

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ahmet Sezen, tutuksuz sanık Ercan Bozkuş, olayda ölen Kemal Ügü’nün babası Yılmaz Ügü, annesi Dudu Nurşen Gülnar, otel çalışanları 26 yaşındaki Halil Karabulut ve 22 yaşındaki Muhammet Karabulut katıldı. Ahmet Sezen ifadesinde, olay günü evinde olduğu sırada resepsiyon görevlisinin kendisini telefonla arayarak olay çıktığını söylemesi üzerine otele gittiğini belirtti. Sezen ağlayarak verdiği ifadesinde şunları söyledi:

“Otelin barını taksicilik yapan bir kişiye kiraya vermiştim. Bu kişinin yanına gizli bir ortak aldığını sonradan öğrendim. Barda çalıştırmak üzere, başka bir bardan 3 kız almışlar. Kızların geldiği barın işletmecileri de bizim otelin barına gelip olay çıkarıp gitmişler. Benim resepsiyonda bulunduğum sırada otele, olay sırasında ölen Kemal Ügü geldi. Kendisi otelde daha önce de kalırdı ama müşterilerle konuşmadığım için samimiyetim yoktu. Kemal Ügü otelin barına çıkarken görevlilerden engellemelerini istedim. Bunun üzerine yanıma geldi ve hakaret etti. Sonra Kemal Ügü tabancayı cebindeyken sıktı. Ben ve otel görevlisi 3 kişi yaralandık. Yaralı halde dışarı çıktım ve otelden uzaklaşmak istedim. Bu sırada arkamdan yine tabanca sesi geldi. Tam döndüğüm sırada Kemal Ügü göğsüme iki el daha ateş etti. Kendimi korumak için tabancamla ateş ettim ve bu kişi koşarak yanımdan uzaklaşıp biraz ileride bekleyen otomobile bindi. Otelin lobisine girdiğimde çalışanlardan Veysi Ulukan’ın öldüğünü gördüm. Saldırgan Kemal Ügü’nün de hastanede öldüğünü öğrendim" dedi.

‘KEMAL ÜGÜ ALKOLLÜYDÜ’

Tutuksuz sanık Ercan Bozkuş da ortağı Kemal Ügü’nün olay günü alkollü olduğunu ve engellemelerine rağmen otele zorla gittiğini söyledi. Kemal Ügü’yü alkollü olduğu için yalnız bırakmadığını belirten Ercan Bozkuş, “Otele yaklaştığımızda kendisini tek başına arabadan indi ve otele girdi. Kısa bir süre sonra da silah sesleri duydum. Silah seslerinin ardından Kemal koşarak otomobile geri geldi ve yaralandığını söyledi. Ben de bunun üzerine hastaneye götürdüm” diye konuştu.

YARALININ KAFASINA SIKTI

Olayda ölen 27 yaşındaki Kemal Ügü’nün babası Yılmaz Ügü ve annesi Dudu Nurşen Gülnar sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Olay sırasında yaralanan Halil Karabulut da, Kemal Ügü’nün lobide çıkan tartışmanın ardından ateş ederek kendilerini yaraladığını, yaralı halde yerde yatan Veysi Ulukan’ın kafasına 2 el ateş ederek ölmesine neden olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması ve bazı tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

ÇİFTE TABANCAYLA BASKIN

Alem Bar’ın işletmecisi 27 yaşındaki Kemal Ügü, işletmesinde çalışırken işten çıkardığı 3 konsomatrisin çalıştığını öğrendiği Santral Palas Oteli’ne 21 Şubat’ta çifte tabancayla baskın yaptı. Çıkan çatışmada otel çalışanı 48 yaşındaki Veysi Ulukan ve Kemal Ügü öldü, Ahmet Sezen ile otel çalışanları Halil Karabulut ve Muhammet Karabulut yaralandı. Kolu, kasığı, kalbinin ve sağ göğsünün altından yaralanan Sezen, taburcu olduktan sonra tutuklandı. Sanıklar Ahmet Sezen hakkında ‘cinayet’, Ercan Bozkuş hakkında da ‘3 kişinin yaralanması ve bir kişinin öldürülmesine iştirakten’ müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
EÖ(OA/COŞ) (FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!