KPSS Ön Lisans başvurusu nereden yapılacak? Ödemeler hangi bankaya yatacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS Ön Lisans başvurusu nereden yapılacak Ödemeler hangi bankaya yatacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 10:09

KPSS Ön Lisans başvurusu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Ön Lisans alanı mezunlarına özel olarak açılacak olan kadrolara yerleşmek için sınavdan iyi bir puan almaya çalışacak olan vatandaşlar, KPSS Ön Lisans başvuru ücretini hangi bankaya yatıracağını merak ediyor. Peki, ücretler hangi bankaya yatırılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans başvuruları için süreç 28 Ağustos itibariyle başladı. Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Peki, KPSS Ön Lisans başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti hangi bankalara yatırılacak?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümleri kapsamında 2018-KPSS Ön Lisans Sınavı, 4 Kasım 2018 tarihinde ön lisans düzeyinde yapılacak. KPSS Ön lisans sınav başvuruları, 28 Ağustos 2018 - 12 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacak. Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim 2018 tarihinde yapılacak.

Haberin Devamı

Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS ÖnLisans Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR oturumuna katılmaları zorunludur.

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

KPSS 2018 KILAVUZU

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklar. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyecekler.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS başvuru ücreti bu yıl 60 TL olarak belirlendi. Ücretlerin yatırılacağı bankalar ise şu şekilde:
- T.C. Ziraat Bankası,
- Akbank,
- Türk Ekonomi Bankası (TEB),
- Deniz Bank,
- Kuveyt Türk PTT,
- Halk Bankası.

Haberin Devamı

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİNDE MEVCUT OLAN GEÇERLİ FOTOĞRAFIMI NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde mevcut olan geçerli fotoğrafını değiştirmek isteyen adaylar; aşağıdaki belgeler ile sınava başvuru süresince ve sınava başvuru süresi tamamlandıktan sonraki ilk 5 gün içinde ÖSYM’ye başvuruda bulunmalıdır.

a) Genel Amaçlı Dilekçe örneği,
b) Fotoğraflı ve onaylı nüfus cüzdanı sureti,
c) Son 3 ay içerisinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf,
d) Fotoğrafını değiştirme talebinin nedenini belirten (varsa) belge 

BAKMADAN GEÇME!