ÖSYM: Süre uzamayacak

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM: Süre uzamayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÖSS sonrası bir kargaşa yaşanmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu ve ÖSYM Başkanı Dr. Toker, üniversite tercihi için 2 Ağustos'a kadar verilen sürenin uzatılmasının söz konusu olmadığını bildirdiler. Bostancıoğlu, eleştirilerin arkasında dersanecilerin olduğunu ima etti.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, ÖSS sonrasında iddia edildiği gibi bir kargaşa olmadığını belirterek, ‘‘Öğrenci kendi puanını biliyor, hangi okula kaç puanla gireceğini biliyor, bilinmeyen nerede? Bu konudaki eleştirileri haklı bulmuyorum’’ dedi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Dr. Fethi Toker de dün, ‘‘üniversite tercihi’’ için 2 Ağustos'a kadar verilen sürenin uzatılmasının söz konusu olmadığını yineledi. Bostancıoğlu, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, öğrencinin daha önce sınava girmeden tercih yaptığını hatırlatarak, ‘‘Şimdi öğrencinin elinde kendi puanı var, mezun olduğu okulun puanı var, girmek istediği fakültelerin puanı var. Bilinmeyen nerede?’’ diye konuştu. Bostancıoğlu, tercih formlarını teslim tarihinin 2 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlatarak, bu tarihin ertelenmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Bostancıoğlu, tercih formlarının verilebilmesi için okulların cumartesi-pazar günleri açık tutulacağını ve formların doldurulması konusunda da öğrencilere yardımcı olunacağını söyledi. Sınav sonucu gelmeyen öğrencilerin ÖSYM'ye başvurması gerektiğini kaydeden Bostancıoğlu, üniversite kontenjanlarında bir sıkıntı olmadığını belirtti. Bostancıoğlu, bir yılda 3 ÖSS yapılmasını isteyenler olduğuna da değinerek, ‘‘Bunu söyleyenler, (dershaneye gitmeyenler üniversiteye de girmesin) demek istiyor. Daha önce yılda 2 sınav yapılıyordu. Tek sınava geçilmesinin nedeni, birinci sınav ile ikinci sınavın hemen hemen aynı sonucu vermesidir’’ dedi.

KLAVUZA DİKKAT EDİN

ÖSYM Başkanı Dr. Fethi Toker de dün tercih için süre uzatımının söz konusu olmadığını yineledi. Toker, sürenin uzatılmasının sıkıntıya yol açacağını, üniversitelere kayıt yaptırma tarihinin de ertelenmesine neden olacağını belirtti. Toker, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada da adaylara bazı uyarılarda ve önerilerde bulundu. Toker, adayların yüksek öğretim programlarını tercih etmelerine ilişkin gerekli uyarıların 1999 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda ayrıntılı olarak yer aldığı belirterek, ‘‘Adayların bu kılavuzdaki bilgi ve uyarılara dikkat etmeleri, yararlarına olacaktır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!