ÖSYM KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 11:45

ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu 2018 KPSS ortaöğretim sınavının soruları ve cevaplarının yayımlanması ardından sonuç heyecanı başladı. Ortaöğretim düzeyinde KPSS'nin oturumu 7 Ekim 2018 tarihinde tamamlanmıştı. Peki, yaklaşık 3 milyon memur adayının girdiği KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

7 Ekim 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ortaöğretim Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 9 Ekim 2018 tarihinde erişime açıldı. Memur adayları şimdi KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanacağı tarihi internet üzerinden araştırıyor. Peki, KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamudaki ortaöğretim mezunu kadrolar için 7 Ekim’de düzenlenen KPSS sonuçlarının tarihi ÖSYM’nin takvimiyle duyuruldu. KPSS ortaöğretim sınavının değerlendirme sonuçları 8 Kasım Perşembe günü duyurulacak.  Adaylar, ortaöğretim düzeyindeki KPSS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Peki, KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen sınav, 81 ilde yapıldı. KPSS'de tüm adaylar, 7 Ekim Pazar günü saat 10.15’te başlayan oturumda genel yetenek ve genel kültür testlerini cevapladı.

KPSS SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!