ÖSYM EKPSS başvuru süreci başladı... EKPSS 2018 başvuru kılavuzu ve sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM EKPSS başvuru süreci başladı... EKPSS 2018 başvuru kılavuzu ve sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 10:49

ÖSYM, EKPSS başvurularının başladığını duyurdu Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar için EKPSS 2018 kılavuzu yayımlandı. Peki Engelli KPSS ne zaman gerçekleşecek?

Haberin Devamı

EKPSS ve kura başvurularıyla ilgili takvim belirlendi. Bugün başvuru sürecini baştan ÖSYM, adayları resmi sosyal medya hesabı ve web adresiyle bilgilendirdi. İşte 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin yayımlanan duyuru ve EKPSS başvuru kılavuzu!

ÖSYM’nin resmi sayfasından yayımlanan duyuruda, “Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) Merkezimiz tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10:15’de 81 il merkezinde uygulanacaktır.

EKPSS sınavına girmesi gereken adaylar için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır.

Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ek’teyer alan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara saygıyla duyurulur.” İfadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

 EKPSS BAŞVURU KILAVUZU

Devlet Personel Başkanlığı açıklaması

Engelli vatandaşlarımızca sınav ve kura başvuru süreci ile ilgili olarak Başkanlığımıza yapılan başvurularla ilgili olarak aşağıdaki hususların açıklanması gerekli görülmüştür:

1- Adayların mezun oldukları en üst öğrenim düzeyi (Lise, önlisans veya lisans) hangisi ise EKPSS’ye o öğrenim düzeyinden başvuru yapmaları esastır.

2- Halen eğitimi devam eden adaylar,

- mezunu oldukları öğrenim seviyesinden başvuru yapabilecekleri gibi

- eğitimleri devam eden ve mezun olabilecekleri üst öğrenim seviyesinden de başvuru yapabileceklerdir.

3- Adayların aynı anda hem mezun oldukları, hem de eğitimine devam edip mezun olabilecekleri üst öğrenimden başvuru yapmaları mümkün bulunmadığından, bu iki öğrenim düzeyinden birini tercih etmeleri gerekmektedir.

ÖRNEK:

Lise mezunu olup aynı zamanda lisans eğitimine devam eden bir aday, EKPSS’ye lise düzeyinden başvuru yapabileceği gibi, lisans düzeyinden de başvuru yapabilecektir. Ancak bu durumdaki adayların 4 numaralı açıklamayı dikkatle okumaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

4- Adayların sınav sonuçlarının geçerlilik süreci içinde yapılacak yerleştirme işlemlerinde ilan edilen kadrolara tercihte bulunabilmeleri için, her bir yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla EKPSS’ye başvuru yaptığı öğrenim seviyesinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Bu itibarla, adayların yapılacak yerleştirme işlemlerine başvurabilmeleri için, mezun olamayacakları bir öğrenim düzeyinden EKPSS’ye başvurmamaları önem arz etmektedir.

ÖRNEK:

2015 yılında ortaokuldan mezun olan ve lise son sınıf öğrencisi olan bir aday ile ilgili olarak aşağıdaki durumlar sözkonusu olabilecektir;

- Bu aday, hem ortaokul mezunu olduğu için kuraya, hem de lise öğrencisi olduğu için mezun olabilme ihtimali bulunan lise düzeyinden EKPSS’ye başvurabilecektir.

Haberin Devamı

- Bu adayın 2018 yılında EKPSS başvurusu yapması halinde, daha sonraki dönemde yapılacak engelli memur alımlarında Kura ile alım yapılan kadrolara tercihte bulunması mümkün olmayacaktır.

- Adayın lise düzeyinden EKPSS’ye başvuruda bulunması, ancak yapılan yerleştirmelere son başvuru tarihi itibarıyla o liseden mezun olamaması halinde ise EKPSS puanı ile yerleştirilse bile atanması imkanı bulunmamaktadır.

- Bu sebeple adayların ancak mezun olabilecek durumda oldukları öğrenim düzeyinden EKPSS’ye müracaat etmeleri önem taşımaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!