ÖSYM Başkanı duyurdu: KPSS 2019/7 tercih kılavuzu bilgilerini yayımladı! Sağlık Bakanlığı personel alımı detayları

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM Başkanı duyurdu: KPSS 2019/7 tercih kılavuzu bilgilerini yayımladı Sağlık Bakanlığı personel alımı detayları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2019 18:40

Sağlık Bakanlığı 17 bin sağlık personeli alımları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) KPSS 2019/7 tercih kılavuzu bilgilerini yayımladı. Personel alımı başvurusunda bulunacak olan adaylar tercihlerini 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında kılavuz bilgilerinden faydalanarak yapacaklar. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımı KPSS 2019/7 tercih kılavuzu hakkında detaylı bilgiler.

Haberin Devamı

KPSS 2019/7 ile 17 bin 689 personel alımı yapacak olan Sağlık Bakanlığı alımla ilgili detayları yayımladı. Hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, gibi branşlardan personel alımı yapacağını duyuran Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/7 kılavuzu bilgileri ile tercihleri alacak. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımları ve tercih bilgileri hakkında ayrıntılar.

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2019/7 PERSONEL ALIMI BİLGİLERİ

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

TERCİHLER NE ZAMAN BİTECEK?

Haberin Devamı

Adaylar, tercihlerini 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 19 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN'DEN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı personel tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından açıklama yapan Aygün, şunları söyledi;

TERCİH KILAVUZU BİLGİLERİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tercihlerinizi yaparken, sözleşmeli pozisyonlar için “Aranan Nitelikleri” gösteren sütunlardaki koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Haberin Devamı

Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Açıklamalar ve Uyarılar” ile “Başvuru Genel ve Özel Şartları” bölümlerini mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarı ve şartları da göz önünde tutmanız gerekir.

4 Tercih yapmak istediğiniz sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercih listenizi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ POZİSYONLARI AÇIKLAMALAR VE UYARILAR

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ve Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (SADECE YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA PROGRAMLARINDA) öğrenim görmüş adayların, 17 Aralık 2019 Salı günü saat 17.00’ye kadar Mülga Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Şahsen başvuru işlemini gerçekleştiremeyecek adaylar; Başkanlığın resmi internet sayfasında yayımlanan duyuru ekinde yer alan dilekçe ile birlikte T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartının Noter Onaylı örneği ile Yüksek Lisans/Doktora düzeyindeki diploma/mezuniyet belgesinin Noter onaylı veya üniversite tarafından “ASLI GİBİDİR” ibaresiyle onaylanmış ıslak imzalı örneğini (ve gerekmesi halinde ilave olarak kendi adlarına alınmış YÖK kararı örneğini) Mülga Devlet Personel Başkanlığı adresine iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırabileceklerdir. 17 Aralık 2019 tarihi itibarıyla kuruma ulaşmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Yüksek lisans veya doktora mezunu Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Mülga Devlet Personel Başkanlığına herhangi bir başvuru yapmayacaklardır

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğreneceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!