ÖSS'de başarılı olan öğrenciye burs yağıyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSSde başarılı olan öğrenciye burs yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başarılı öğrencileri kapmak için yarışan üniversiteler uçak biletinden, yemeğine kadar çeşit çeşit burs vaat ediyor. Burs miktarları da 10 milyon lira ile 215 milyon lira arasında değişiyor.

Devlet ve vakıf üniversiteleri, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olan adayları çekebilmek için kıyasıya yarışıyor ve vaat edilen burs miktarları 10 milyon lira ile 215 milyon lira arasında değişiyor. Üniversitelerin vaatleri arasında uçak biletinden, yemek, kitap ve yurt ücretini karşılamaya kadar onlarca türde burs imkanı var. Burs vaat eden üniversitelerin koşulları şöyle:

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Açıköğretim Fakültesi ve meslek yüksekokulları dahil, bu üniversitedeki bölümlere yerleştirilen öğrencilerden, kazandığı programın puan türünde Türkiye genelinde ilk 3 bine, dil puanı ile ilk 1000'e girerek kesin kayıt yaptıranlara, 9 ay süre ile ayda 50 milyon lira.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Bu üniversiteye yerleştirildiği puan türünde burslu bir programı 1'inci tercih olarak belirtmiş olanlardan Türkiye genelinde ilk 100'e girenlere, öğretim ücreti muafiyeti ve 9 ay süreyle her ay 500 dolar karşılığı Türk Lirası, ilk 500 arasında yer alanlara öğrenim ücreti muafiyeti ve 9 ay süreyle her ay 400 dolar karşılığı Türk Lirası, ilk 1000 arasında yer alanlara öğrenim ücreti muafiyeti ve 9 ay süreyle her ay 300 dolar karşılığı Türk Lirası, ilk 2 bin arasında yer alan öğrencilere öğrenim ücreti muafiyeti ve 9 ay süreyle her ay 200 dolar karşılığı Türk Lirası, ilk 3 bin arasında yer alan öğrencilere öğretim ücreti muafiyeti ve 9 ay süreyle her ay 100 dolar karşılığı Türk Lirası burs verilecek.

Lisans öğrenimlerini bölüm 1'incisi olarak tamamlayanlara, California San Diego State Üniversitesi'nde yüksek lisans yapma olanağı sağlanacak.

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ-(KKTC)

Öğrencilerden ilk 500'e girenlere öğretim ücreti, yurtlarda ücretsiz konaklama, 10 ay süreyle 200 ABD Doları, ders kitapları, ve yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş dönüş uçak bileti sağlanacak. 501-2000 arasına giren öğrencilere teşvik bursu verilecek.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Türkiye genelinde ilk 10 sıraya girerek, ilk tercihini Boğaziçi Üniversitesi'nden yana kullanan veya kaydolduğu bölümü 1'incilikle kazanan öğrencilere başarı bursu verilecek ve ders kitapları sağlanacak. Ayrıca, maddi durumu yetersiz öğrencilere yurt, yemek ve kitap bursu sağlanacak.

EGE ÜNİVERSİTESİ

Herhangi bir programı ilk 3 tercihinde gösteren ve ÖSS'de herhangi bir alandan ilk 100'e girenlere 9 ay süreyle aylık 50 milyon lira burs verilecek. Bu öğrencilerin harçları da karşılanacak. Ayrıca, ÖSS'de Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlıklı ve Yabancı Dil puan sıralamasında ilk 1000'e giren belli sayılardaki öğrencilere de aylık 35'er milyon lira burs verilecek.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Sayısal puan türü sıralamasında Türkiye genelinde ilk 500 öğrenci arasında yer alarak İTÜ'ye yerleştirilen öğrencilere, 9 ay süreyle ayda 100 milyon lira karşılıksız burs ile 1 ya da 2 kişilik odaları bulunan yüksek standartlı yurtlarda barınma imkanı sağlanacak. Sayısal puan türü sıralamasında Türkiye genelinde 501-1000 arasında yer alarak İTÜ'ye yerleştirilen öğrencilere, 9 ay süreyle ayda 50 milyon lira karşılıksız burs ve yurt imkanı verilecek. Ayrıca, tüm İTÜ öğrencileri arasından seçilen 2 bin 500 öğrenciye, her yıl 15-20 milyon lira arasında başarı ve gereksinim bursu verilecek.

ODTÜ

Okulun bir programını ilk tercihi olarak gösterenlerden sayısal puan sıralamasında ilk 100'e girenlere, eşit ağırlıklı puan sıralamasında yer alan ilk 50 öğrenciye, sözel puan sıralamasında ilk 20'ye girenlere, dil puanı sıralamasında ilk 5'e giren öğrencilere 9 ay süreyle aylık 50 milyon lira burs verilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!