ÖSS ek yerleştirme başvuruları yarın bitiyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSS ek yerleştirme başvuruları yarın bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2005 10:29

Üniversitelerdeki 57 bin 251 boş kontenjana yapılacak ek yerleştirme için başvuru süresi yarın mesai saati bitiminde sona erecek.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yükseköğretim programlarındaki boş kontenjanlara 2005-2006 öğretim yılı için ek yerleştirme yapacak.

Ek yerleştirme kontenjanlarına başvurabilmek için şu koşullar gerekiyor:

-2005-ÖSS'ye başvurmuş olmak,

-Başvurulacak ön lisans ve açık öğretim programları için 2005-ÖSS'de öngörülen puan türünde 160 ve üstünde, lisans programları için ise öngörülen puan türünde 185 ve üstünde ÖSS puanına sahip olmak,

-2005-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açık öğretimin kontenjansız programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak,

Haberin Devamı

-Ek yerleştirmede, kılavuzdaki Tablo-4, Tablo-3A ve Tablo-3B'den tercih edilen yükseköğretim programının 2005-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda oluşan en küçük puanına eşit veya daha yüksek bir Y-ÖSS puanına sahip olmak.

DİĞER ADAYLARIN BAŞVURUSU

2005-ÖSYS'de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açık öğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2005-ÖSYS ek yerleştirmeye başvuracaklar ve tercihlerini aynı Ek Yerleştirme Başvurma Formu üzerinde gösterecekler. Bu adayların kendi alanlarında tercih edebilecekleri programlar, sadece Tablo-3A'da yer alıyor.

Tablo-3A, Tablo-3B , Tablo-4 ve ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2005-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alıyor.

Lise mezunları ek yerleştirme için Tablo-3A'da yer alan ön lisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebilecekler.

Haberin Devamı

2005 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2005-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilecekler.

BAŞVURU

Yükseköğretim programları ek yerleştirme kontenjanlarına başvurmak isteyen adaylar, 4 YTL (4 milyon lira) karşılığında 2005-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu ve Başvuru Formunu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alabilecekler.

Adaylar, kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak dolduracakları başvuru formu ile 8 YTL'yi ek yerleştirme ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontunu, yine ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerine teslim edecekler. Adayların bu ücreti yatırmak için bankaya sadece T.C kimlik numaralarını vermeleri yeterli olacak. Posta ile yapılan başvurular, işleme alınmayacak.

Haberin Devamı

Başvuru süresi, yarın mesai saati bitiminde sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!