ÖSS’de bir soru iptal

Güncelleme Tarihi:

ÖSS’de bir soru iptal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2006 00:00

BU yıl dava konusu olan üniversite sınavındaki hatalı soru iddiası, bir sorunun iptal edilmesi, iki sorunun yanıt seçeneklerinin değiştirilmesiyle yeni bir boyut kazandı.

Sınav sonrasında "Hatalı soru yok" açıklaması yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, dün sınav sonuçlarının, hatalı bulunan bir sorunun iptal edilerek, iki sorunun da yanıt seçeneği değiştirilerek değerlendirildiğini açıkladı.

SEÇENEKLER DEĞİŞTİ

Yarımağan, yaptıkları inceleme sonucunda Fen Bilimleri-2 testindeki 15. sorunun (kimya sorusu) iptal edildiğini açıkladı. Bu nedenle Fen Bilimleri-2 testi 29 soru üzerinden değerlendirildi. Bu soru dava konusu yapılan sorular arasında yer alıyordu.

Yarımağan, "Fen Bilimleri-2 testindeki 12. sorunun (fizik sorusu) doğru yanıtı ’C’ seçeneğidir. 18 Haziran 2006’da açıklanan basın kopyasında bu sorunun yanıtı yanlışlıkla ’B’ olarak yer almıştır. Bu durum daha önce 23 Haziran 2006’da açıklanmıştır. Fen Bilimleri-1 testindeki 30. sorunun (biyoloji sorusu) doğru yanıtı ’A’ seçeneğidir. 18 Haziran 2006’da açıklanan basın kopyasında bu sorunun yanıtı yanlışlıkla ’D’ olarak yer almıştır" dedi.

İNTERNETTEN ÖĞRENİN

Sınava giren gençlerle birlikte ailelerinin de merakla beklediği ÖSS sonuçları ise bugün açıklanacak. Yarımağan, sınava ilişkin bugün saat 10.00’da YÖK toplantı salonunda basına bilgi verecek. Sınav sonuçları da bugün saat 11.00’den itibaren http://oss.osym.gov.tr  ve http://oss2006.osym.gov.tr  internet adreslerinden öğrenebilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!