ÖSS adaylarına ücretsiz ulaşım

Güncelleme Tarihi:

ÖSS adaylarına ücretsiz ulaşım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı nedeniyle öğrenciler İETT otobüsleri, tünel ve tramvaydan ücretsiz yararlanacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, 18 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) katılacak adaylara, sınav günü ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada adayların daha rahat ve kolay bir sınav geçirmeleri için bir dizi tedbir aldığı belirtildi. Açıklamaya göre, Otogar, Harem-Otogar, Taksim Meydanı, Haydarpaşa Tren Garı, Aksaray-Metro Beyaz Masa, Üsküdar Beyaz Masa ve Kadıköy Beyaz Masa’da danışma büroları kurulacak. Bugün saat 16.00’da hizmete hazır hale getirilecek olan bu bürolar, yarın 06.30-24.00 saatleri arasında, 18 Haziran Pazar günü ise 06.30-10.00 saatlerinde danışma hizmetini sürdürecek.

Ek otobüs seferleri

Sınav günü İETT otobüsleri, tünel ve tramvay öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak. Sınavdan bir gün önce ve bir gün sonra İETT otobüsleri indirimli ulaşım imk*anı sunacak.

Yine sınav günü İETT tarafından normal seferlere ek olarak Beyazıt-Bakırköy, Topkapı-Maslak İTÜ Kampusu, Beşiktaş-Topkapı, Bostancı-Taksim ve Kadıköy-Pendik hatlarında otobüs seferleri düzenlenecek. Sınavla ilgili kurumların talebi olduğu takdirde, sadece 18 Haziran gününe mahsus olmak üzere öğrenci yurtlarında kalan adaylar için ilgili öğrenci yurdu ile sınav merkezi ana arteri arasında otobüs servisi hizmeti verilecek.

Bahçelievler Belediyesi de sınav sırasında öğrencilerin ses ve gürültü kirliliğinden etkilenmemeleri için Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan üç ekiple eğitim kurumları önünde denetim uygulayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!