ÖSO hamamı üs yaptı tarihi kapalıçarşı yandı

Güncelleme Tarihi:

ÖSO hamamı üs yaptı tarihi kapalıçarşı yandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 00:00

Suriye’de içsavaş Halep’in UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki gözbebeğine zarar verdi. Kentin tarihi kapalıçarşısında bulunan Türk hamamı Özgür Suriye Ordusu üssü haline geldi. Çatışmaların kapalıçarşıda çıkardığı yangında yüzlerce dükkân kül oldu.

Haberin Devamı

HALEP’teki El Medine Suk, yaklaşık 13 km’lik toplam uzunluğuyla dünyanın en büyük kapalıçarşısı. En eski bölümleri 14. yüzyıldan kalan tarihi kapalıçarşının Türk hamamını bir süredir Özgür Suriye Ordusu güçleri üs olarak kullanıyordu. Muhaliflerin Halep’in tamamını ele geçirmek üzere harekete geçmesinin ardından kentin tarihi bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar önceki gece kapalıçarşıda yangın çıkardı. Yüzlerce dükkanı kül eden yangın dün söndürüldü. New York Times’a konuşan bir Halepli, “Dükkanlarımız değil ruhumuz yandı” dedi. 18 aylık içsavaşın başından beri Suriye’deki bir tarihi esere en ciddi boyutta zarar bu yangında meydana gelirken, ülkenin turizm sektörü de bir darbe daha yemiş oldu.

Haberin Devamı

İŞTE O YANGININ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

Kendi ordusu var

Kapalıçarşı esnafı bir süredir devletin kendilerini “silahlı çetelerden” koruyamadığını vurgulayarak kendi güvenlik gücünü oluşturmuştu. 3 milyonu aşkın nüfusuyla Suriye’nin en kalabalık şehri olan Halep’te iki ay önce başlayan çatışmalar son günlerde yoğunlaşmıştı. BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi içsavaşın taraflarıyla temaslarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!