Osmaniye'de KCK operasyonu: 11 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede KCK operasyonu: 11 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 15:05

OSMANİYE merkezli 5 ilde terör örgütü PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Amanos dağları kırsalındaki teröristlere lojistik destekte bulunan kişilere yönelik yürüttüğü çalışmada Osmaniye merkezli İstanbul, Elazığ, Malatya ve Bitlis illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda N.Ö. (49), C.E. (51), Ş.Ö. (34), A.B. (34), E.Y. (34), D.A. (32), İ.K. (49), H.O. (47), M.Ç. (53), A.M.Y. (52) ve M.Ç. (46) gözaltı alındı. Aramalarda bir tabanca, bir av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, dürbün ve 3 telsiz ile silahlara ait çok sayıda mermi, fişek ve dijital veri ele geçirildi. Şüphelilerden M.Ç., ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı.

Sorgusu tamamlanan 10 şüpheli ise ’PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak ve PKK/KCK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’ iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin avukatı Devrim Özgür Akyol, yakalanan kişilerin maden şirketinde çalıştığını ve terör örgütünün silah zoruyla erzak aldığını öne sürüp suçsuz olduklarını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!