Osmaniye'de antik kent için 2 bin 900 imza

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede antik kent için 2 bin 900 imza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 17:27

Osmaniye'de Kastabala antik kenti yakınına çimento fabrikası kurulmasına tepki amacıyla toplanan 2 bin 900 imza, bakanlıklara gönderilmek üzere postaya verildi.

Merkez postanesi önünde toplanan Kastabala Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından, toplanan imzaları Çevre ve Orman, Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlıklarına gönderdi.

Platform Sekreteri Halil Çelikkıran, yaptığı açıklamada, çimento fabrikasına tepki amacıyla başlattıkları kampanyaya 2 bin 900 kişinin katıldığını ve 45 sayfa uzunluğunda imza topladıklarını belirtti.

Platformun imza kampanyasını İstanbul'da da yürüttüğünü anlatan Çelikkıran, “Kastabala'ya Çimento Fabrikasına Hayır' kampanyasına ilk imzayı Yaşar Kemal'in attığını kaydetti.

Çelikkıran, Roma dönemine ait, kalesi, 5 bin kişilik tiyatrosu, sütunlu yolu, tapınakları, hamamları ve kaya mezarlarıyla Anadolu'daki en önemli antik kentlerden Kastabala yakınlarına fabrika kurulmaması için düzenledikleri kampanyaya, çok sayıda sanatçı ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 21 sivil toplum örgütünün de destek verdiğini bildirdi.

Açıklamanın ardından imzalar postaya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!