‘Osmanım’ı tutuklayın

Güncelleme Tarihi:

‘Osmanım’ı tutuklayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 22:12

YARGITAY’daki Ergenekon temyiz duruşmasının 7. gününde sanıklardan ilginç bir talep geldi. Sanık Hüseyin Buzoğlu, mahkemeden Ergenekon kumpasında görev aldığını iddia ettiği Danıştay saldırısının faillerinden, bazı Ergenekon savcılarının “Osmanım” diye hitap ettiği Osman Yıldırım’ın tutuklanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Ergün Poyraz’ın avukatı olarak dosyayı takip ederken, üçüncü iddianame ile sanık haline geldiğini belirten Buzoğlu, davada yaşadıkları “hukuksuzlukları” aktardı. Buzoğlu, eskiden suç oluşturmak için yerleştirilen uyuşturucular gibi bu davada da dijital veri yerleştirilerek sanıkların mahkûm edilmeye çalışıldığını savundu.

ADİL YARGILANMA HAKKINI İHLAL
Prof. Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş ise savunmasında şunları söyledi: “Dönemin başbakanı davanın savcısı olduğunu açıklayarak görevliler üzerinde baskıya yol açmış ve adil yargılama hakkını ihlal etmiştir. Zekeriya Öz, kendi başsavcısını da Köksal Şengün’ü de dinledi. Dinlemelerle baskı oluşturdu. Bizim hakkımızda da dinlemeler yapılmış. Avukatları yıldırma işidir bu. Kemal Alemdaroğlu Talat Paşa Komitesi üyesidir. İsviçre davasıyla ilgili Almanya’ya gidecekti, ancak ‘kaçacak’ denildi. Valizini hazırlayıp duruşmaya gitti, tutuklandı. Bugün kimlerin kaçtığını görüyoruz.”
Buzoğlu’nun avukatı Levent Türkoğlu ise gözaltı kararından sonra avukatlık ofislerinde yapılan arama görüntülerini Yargıtay heyetine izletti. Büroda bulunduğu iddia edilen flash bellek’i polislerin koyduğunu iddia eden Türkoğlu, bir dolabın aramasının 1 saat 5 dakika sürdüğünü, ancak o odadan sadece 30 saniyelik görüntü bulunduğunu, 9 dakikalık görüntünün kayıp olduğunu belirtti.
Temyiz duruşmalarına 19 Ekim Pazartesi günü devam edilecek. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar savunmalarını yapacak. Yargıtay temyiz talebi kabul edilen 64 sanıktan yarısının savunmasını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!