Osmangazi'de 5 noktaya deprem istasyonu

Güncelleme Tarihi:

Osmangazide 5 noktaya deprem istasyonu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 12:28

BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi kentin 5 ayrı noktasına yer hareketlerinin ölçülmesi ve takibine olanak sağlayacak deprem istasyonları kuruyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçenin 5 farklı noktasına kurulması planlanan deprem istasyonları ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. 12 farklı noktada çalışma yapan Osmangazi Belediyesi, jeofizik sismik kırılma ölçümlerinin ardından deprem istasyonlarının kurulacağı 5 nokta üzerinde yoÄŸunlaÅŸtı.Â

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen sismik kırılma ölçümleriyle ilgili çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Dündar, ‘gun’ cihazıyla patlama yapılarak yapay deprem oluşturulduğunu ve sismik kırılma ölçümleriyle zemin tespiti yapıldığını söyledi. Çalışmaların 12 farklı noktada yürütüldüğünü ancak 5 noktada yoğunlaşıldığını belirten Dündar, en önemli aşama olan zemin tespitinin ardından istasyonların nerelere kurulacağının netleşeceğini söyledi.

Bursa ve çevresinde meydana gelecek bir depremin anında ölçülmesine olanak sağlayacak olan deprem istasyonlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Dündar, olası bir deprem anında etkilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesine imkan sağlayacak sistemin aynı zamanda ilçenin güvenliği noktasında da önemli avantajlar sağladığına dikkati çekti.

Mustafa Dündar, kentsel dönüşümle ilgili önemli çalışmalara da zemin oluşturacak olan deprem istasyonlarının ihale aşamasından sonra hızla uygulamaya geçirileceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!