Osman Yıldırım'ın çapraz sorgusu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Osman Yıldırımın çapraz sorgusu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 15:40

Birinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım'ın 12 Kasım 2009 tarihinde başlanan çapraz sorgusu 9 duruşmada tamamlandı.

Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün sorularını yanıtlamaya devam etti.

Bu arada söz alan tutuklu sanık Alparslan Arslan, Veli Küçük'ü hayatında hiç görmediğini belirterek, bir tanışıklığının olmadığını söyledi.

Küçük'ü medyadan bildiğini ifade eden Arslan, “Veli Küçük, milliyetçi mukaddesatçı dünyada sevilmez, diyemem. Yer yer sevilen, yer yer de yerilen bir insandır. Yerilen derken eleştirilen anlamında söylemiyorum” dedi.

Arslan, “Bu bombalarla da Kemal Bey'in bir alakası yok” diye konuştu.

Duruşmada çapraz sorgusu tamamlanan Osman Yıldırım, sanıkların bulunduğu bölüme oturtuldu. Bu sırada ayağa kalkan Arslan, Yıldırım'ın bulunduğu bölüme doğru yürümek istedi. Askerler tarafından müdahale edilen Arslan, yere yatırılarak etkisiz hale getirdi.

Arslan, Başkan Şengün'ün “Yavaş yavaş dışarı çıkarın” uyarısı üzerine salondan dışarı çıkartıldı.

Şengün, bu durumu tutanağa “Arslan taşkınlıklar yapması sebebiyle dışarı çıkartıldı” şeklinde yazdırdı.

Duruşmada savunma yapması için söz verilen Yıldırım'ın avukatı Murat Eken ise bugün talepler alınacağı için önümüzdeki Perşembe günü savunmasını yapmak istediği söyledi.

Başkan Şengün, bunun üzerine talepleri almaya başladı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz de davanın 4-5 aydır Danıştay olayından dolayı kilitlendiğini belirterek, “Bir an evvel Danıştay enkazının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Gizli tanık 9 olduğu anlaşılan Osman Yıldırım'ın, Ümit Sayın'a yapılan uygulama gibi gizli tanık ifadesi alınarak beyanının saptanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Duruşma, taleplerin alınmasıyla devam ediyor.

Bu arada, Osman Yıldırım 120'nci duruşmanın yapıldığı 9 Kasım 2009 tarihinde savunmasını yaparken, çapraz sorgusuna 11 Kasım 2009 tarihindeki 122'inci duruşmada geçildi. Yıldırım'ın çapraz sorgusu 9 oturumda tamamlanırken dava kapsamında en uzun süren çapraz sorgu oldu.

Alparslan Arslan ise 3 gün süren çapraz sorgusu boyunca toplam 16,5 saat konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!