Osman Yağmurdereli vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Osman Yağmurdereli vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2008 08:54

AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gören Osman Yağmurdereli Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yağmurdereli, yoğun bakımda tutuluyordu.

Haberin Devamı

Fotoğraflarla Osman Yağmurdereli

 

Acı haberi duyan hastaneye koştu. İşte o fotoğraflar

 

Tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde enfeksiyonda ilerleme olması ve solunum sıkıntısı yaşaması üzerine yoğun bakım ünitesine alınan Yağmurdereli, yaşam destek ünitesine bağlı olarak tutuluyordu. Durumu ciddileştiği için uyutulduğu öğrenilen Yağmurdereli saat 02.25 sıralarında vefat etti. Yağmurdereli'nin yakın dostu olduğu öğrenilen Nurcan Sabur, gazetecilere yaptığı açıklamada doktorların kendilerini çağırdığını söyleyerek vefat haberini verdiklerini belirtti.

 

Haberin Devamı

Yağmurdereli'nin vefat haberini alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Davut Güloğlu,Yeliz Şar ve Armağan Çağlayan hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldı.

 

02.00'DE KALBİ DURDU

 

Yağmurdereli'nin doktoru İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Keramettin Şar, Yağmurdereli'nin bağırsak kanseri tanısıyla 11 Temmuz'dan beri hastanede tedavi gördüğünü belirterek, Yağmurdereli dün sabah 05.30 sıralarında gelişen solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı. Fakat çoklu organ yetmezliğine girdiği için yapay solunum desteği gören hastamız da 02.00 sıralarında kalp durması gelişti. Tüm müdahalelere rağmen 02.25 sıralarında Yağmurdereli'yi kaybettik. Kendisine Allahtan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" diye konuştu. Doktor Şar, Yağmurdereli'de "Geçici bir iyileşme vardı. Kendi isteği üzerine bir gün süre ile evine gitmesine izin verdik. Tekrar hastanemize döndü. İzin de de gerekli tıbbi desteği vermiştik" diye konuştu.

 

Vefat haberini alarak hastaneye gelen Armağan Çağlayan, "Kaybımız çok acı. Söyleyecek birşeyim yok. Konuşamıyorum" dedi. Davut Güloğlu ise "Hala inanamıyorum. Çok iyi bir insandı. Her zaman gülerdi. Benim babam yoktu. O'nu baba bilirdim. Yüzünü görene kadar da öldüğüne inanmıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Yağmurdereli'nin cenazesi yarın toprağa verilecek.

Yağmurdereli için ilk tören, yarın saat 14.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Yağmurdereli için yarın saat 14.30'da AKM'de tören düzenleyeceğiz. Bilindiği gibi, AKM'yi kapatmıştık, ama Osman Yağmurdereli için açacağız” dedi.

Yağmurdereli'nin cenazesi, Fatih Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'na defnedilecek.

 OSMAN YAĞMURDERELİ

 

6 Şubat 1953'te, Trabzon'da doğan Osman Yağmurdereli, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü mezunuydu. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra, yorumcu sanatçı olarak sanat çalışmaları yaptı.

 

Haberin Devamı

Televizyon yapımcılığıyla, birçok sevilen diziye de imza atan Yağmurdereli, 23. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapıyordu.

55 YILLIK ÖMRÜNE ÇOK SAYIDA DİZİ VE FİLM SIĞDIRDI

Siyasetçi bir aileden gelen ve son dönem milletvekili seçilerek sanat camiasının da TBMM'deki sesi olan Osman Yağmurdereli, 55 yıllık ömrüne çok sayıda dizi ve film sığdırdı.

Soyadlarını Gümüşhane'nin Yağmurdere ilçesinden aldıkları ifade edilen, Demokrat Parti ve Adalet Partisi kurucularından 12. Dönem Trabzon Milletvekili Zeki Yağmurdereli'nin oğlu olan Osman Yağmurdereli, ilkokulu 3. sınıfa kadar Trabzon Kurtuluş İlkokulu'nda, daha sonra Ankara Kavaklıdere İlkokulu'nda, orta ve lise eğitimini ise Namık Kemal Lisesi Yenişehir Koleji'nde bitirdi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nü bitiren Yağmurdereli, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1975'te yorumcu sanatçı olarak sanat çalışmalarına başladı.

“Nişan yüzüğü” ve “Sarışın” adlı iki albümü bulunan sanatçı, en çok “Bir bir biri birilerine” ve “Eller eller” sözlerini içeren şarkılarla tanındı.

Yağmurdereli, 1987 yılında dönemin ANAP Zonguldak Milletvekili Veysel Atasoy'un kız kardeşi Esin Atasoy ile evlendi.

“İz Peşinde” adlı dizide “Komiser Esat” karakteriyle oyunculuğa adım atan Yağmurdereli, 1988'de Yağmur Ajans'ı kurarak yapımcılığa başladı.

“Yağmur Ajans” ile Yeşilçam'ın ünlü oyuncuları ve genç yeteneklerini çatısı altında toplamaya başlayan Yağmurdereli, ajansı kurulduğu günden günümüze kadar 2 bin bölümün üstünde dizi ve televizyon filmine imzasını attı.

Haberin Devamı

Osman Yağmurdereli, “İz Peşinde” ve “Bizim Mahalle” dizileri ile “Bir İhtimal Daha Var”, “Keloğlan Kara Prens'e Karşı”, “Yeni Bir Yıldız”, “Bir Aşkın Bittiği Yer”, “Biraz Neşe Biraz Keder” ve “Sevgi Çıkmazı” filmlerinde rol aldı.

Yönetmen Taner Akvardar, 2005 yılında çektiği “Misi” isimli filmi Osman Yağmurdereli'nin aynı adlı kitabından uyarladı.

Osman Yağmurdereli “Aşkım Aşkım”, “Dicle”, “Elveda Derken”, “Sessiz Gemiler”, “Karınca Yuvası”, “Sev Kardeşim”, “Köpek”, “Kınalı Kar”, “Melekler Adası”, “Hırçın Menekşe”, “Serseri”, “Baldız Geliyorum Demez”, “Yılan Hikayesi”, “Marziye”, “Sakin Kasabanın Kadını”, “Yalan”, “Yeni Bir Yıldız”, “Ay Işığında Saklıdır”, “Bir Aşkın Bittiği Yer”, “Nefes Alamıyorum”, “Bizim Mahalle”, “Bir Kadın Düşmanı”, “Duygu Çemberi” gibi sevilen birçok dizi ve filmin yapımcılığını üstlendi.

“Devlet Sanatçısı” unvanı da taşıyan yapımcı Osman Yağmurdereli, 5 yıl üst üste “Altın Kelebek En İyi Yapımcı Ödülünü” de aldı.

Bir dönem Trabzonspor Basın Sözcülüğünü de yapan Yağmurdereli, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 2. Bölge milletvekili seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!