Osman Gazi Hafik’e dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Osman Gazi Hafik’e dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 00:00

Sivas’ın Hafik ilçesinde 1916 yılında dikilen ve Türkiye’nin ilk anıt heykeli olduğu bildirilen Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi Heykeli, tüm girişimlere rağmen şu an sergilendiği müzeden ilçeye tekrar getirilemeyince belediye tarafından Cumhuriyet Üniversitesi’ne (CÜ) farklı bir Osman Gazi Heykeli yaptırıldı.

Hafik’te yaşayan Bahri Çavuşoğlu, 1916 yılında dönemin Valisi Muammer Bey tarafından yaptırılan ve 1936 yılında kaldırıldığı belirtilen Osman Gazi Heykeli’nin, ilçeye tekrar konulması için girişimlerde bulundu, ancak Arkeoloji Müzesi’nin envanterine kayıt edildiği için yeniden ilçeye getirilemedi.
Üniversite ücretsiz yaptı
Bunun üzerine Hafik Belediyesi, ilçeye yeni bir Osman Gazi Heykeli yaptırmak üzere harekete geçti. Görüşmeler sonucunda, CÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı öğretim görevlisi Nihat Sezer Sabahat ve heykel bölümü öğrencileri, ilçedeki bir kavşağa konulmak üzere yeni bir Osman Gazi Heykeli yaptı. Bir ton çamur harcanarak 2,5 metre boyunda yapılan Osman Gazi Heykeli’nin Hafik İlçe Hastanesi önündeki kavşağa konulacağı, heykelin açılışının 16 Temmuzdaki Hafik 12. Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nde yapılacağı bildirildi. Malzeme masrafı Hafik Belediyesi tarafından karşılanan heykel için CÜ’nün herhangi bir ücret almadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!